spot_img
24.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeButoiul cu pulbere din PNL: Iohannis, contestat

Butoiul cu pulbere din PNL: Iohannis, contestat

-

PNL stă pe un butoi cu pulbere după decizia CCR care-l obligă pe Klaus Iohannis să vină cu o nouă propunere de premier. Liberalii resping din start varianta unui prim-ministru tehnocrat, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Nu sunt acceptaţi nici măcar Bogdan Aurescu (ministrul de Externe) sau Nicolae Ciucă (ministrul Apărării), doi dintre oamenii de încredere ai preşedintelui Iohannis. Liderii PNL se tem de un nou episod Cioloş, când şeful statului a mizat pe un premier tehnocrat, care nu şi-a asumat apoi relaţia cu partidul, prin urmare PNL a pierdut drastic alegerile parlamentare din 2016 în faţa PSD. „Cioloş pur şi simplu e detestat în PNL“, susţin sursele citate. 

- Reclama -

Pe la colţuri, liberalii au început să-i conteste lui Klaus Iohannis toate mutările politice din ultimii ani: mai întâi impunerea Alinei Gorghiu în fruntea PNL, care a dus partidul în prăpastie; numirea lui Cioloş în fruntea Guvernului, care a trimis PNL în Opoziţie; presiunea pusă pe Orban pentru alegeri anticipate, care a dus la criza politică actuală; refuzul de a se implica în alegerea candidaţilor pentru locale, decizie care va provoa noi dispute în PNL.

 „Noi am tras pentru Iohannis şi-n 2014, şi-n 2019 la prezidenţiale. Şi ce a făcut Iohannis pentru noi să ne ducă la guvernare? L-a pus pe Cioloş, care ne-a întors spatele, iar acum, după trei luni cu Orban, ne putem trezi cu alt tehnocrat fricos“, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru „Adevărul“. Însă liderii PNL n-au curaj să-i spună preşedintelui nemulţumirile verde-n faţă. Spre exemplu, la întâlnirea de săptămâna trecută de la Vila Lac, liderii PNL se aşteptau ca Iohannis să vină cu un plan pentru alegeri, dar au plecat apatici, fără nimic concret. Iohannis le-a promis atunci că vor fi anticipate. Luni, după decizia CCR, şeful statului s-a răzgândit: a anunţat că şansele au scăzut sub 50%, mesaj care a bulversat partidul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...