spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăPoliticaBușoi susține că nu există o coordonare bună între PNL și Iohannis

Bușoi susține că nu există o coordonare bună între PNL și Iohannis

-

PNL are nevoie de o coordonare mai bună cu președintele României, pentru a aborda cu șanse maxime alegerile prezidențiale din 2019, a declarat duminică, la Piatra Neamț, secretarul general interimar al liberalilor, Cristian Bușoi.

- Reclama -

El a susținut că PNL nu mai trebuie să aștepte soluții ”miraculoase” din exterior, afirmând că programul politic al liberalilor trebuie ”actualizat și îmbunătățit”.

‘Ne trebuie o coordonare mai bună cu președintele României. PNL nu poate fi nici anexa și nici prelungirea Administrației Prezidențiale. Nimeni nu dorește acest lucru, sunt convins, nici președintele României. Și noi, și președintele Iohannis ne dorim să existe un PNL de sine stătător, pe picioarele sale, pe propria forță, care să fie într-un parteneriat, într-o coordonare cu președintele României, care să îi ofere suportul politic (președintelui — n.r.) pentru principalele inițiative ale sale așa cum președintele României trebuie să sprijine PNL atunci când opiniile și obiectivele noastre de partid de opoziție sunt legitime și benefice pentru România”, a spus Bușoi.

El a opinat că România se va afla într-o situație ”periculoasă” în cazul în care social-democrații vor câștiga alegerile prezidențiale din 2019.

”Trebuie să facem toate eforturile posibile ca să nu lăsăm această țară condusă total de PSD. Nu vreau să îmi imaginez că vom trăi într-o Românie în care Guvernul să fie PSD, majoritatea primăriilor și consiliilor județene să fie PSD, majoritatea din Parlament să fie PSD. Să mai fie și un președinte al PSD…. Cred că România se va afla într-o situație foarte periculoasă și în loc să ne consolidăm statutul de țară europeană vom aluneca încet-încet către alt fel de modele”, a mai spus Cristian Bușoi.

Liberalul s-a aflat duminică la Piatra Neamț în calitate de invitat la Conferința județeană de alegeri a filialei locale, unde deputatul Mugur Cozmanciuc a fost ales în funcția de președinte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img