spot_img
27.8 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeBușoi despre alianțele pentru formarea guvernului: UDMR și PMP dacă intră în...

Bușoi despre alianțele pentru formarea guvernului: UDMR și PMP dacă intră în Parlament

-

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, miercuri, că discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare, după alegerile din 11 decembrie, ar trebui să se poarte cu toate forţele politice care vor obţine numărul de votruri necesar pentru a intra în Parlament, cu excepţia PSD, lăsând astfel loc de discuţii şi cu PMP, despre care preşedintele liberalilor, Alina Gorghiu, spunea însă că ”este o variantă de nefrecventat”.

- Reclama -

”Până acum există o forţă politică care a asumat deschis şi hotărât varianta cu Dacian Cioloş premier, care este USR. Nu s-au făcut discuţii concrete, cel puţin după ştiinţa mea, cu alte forţe politice, dar, în mod evident, din semnalele publice şi poate şi din anumite discuţii informale, avem convingerea că şi alte forţe politice vor putea să vină să construiască această majoritate în jurul lui Dacian Cioloş”, a declarat Cristian Buşoi într-o conferinţă la sediul partidului.

Buşoi a precizat că de la UDMR are aşteptări mari pentru formarea unei majorităţi parlamentare, pentru că sunt în aceeaşi familie europeană.

”Am avut de-a lungul anilor bune colaborări cât timp ne-am aflat la guvernare împreună şi este un partid care, în cea mai mare parte, îşi are susţinerea politică şi de voturi în Transilvania – o zonă care ne aşteptăm să voteze în mod masiv PNL, USR, UDMR şi care are o largă susţinere pentru Dacian Cioloş”, a precizat Buşoi.

Liderul PNL Bucureşti a mai spus că rămâne de văzut luni dimineaţa, după alegeri, care dintre partidele politice vor accede în viitorul Parlament şi din acel moment, exceptând PSD, ”dialogul ar trebui să se poarte cu toate partidele care intră în Parlament”. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...