Bursele din China, în scădere puternică

0
250
Chinese stock investors check their share prices at a security firm in Wuhan, central China's Hubei province on September 16, 2011. Chinese shares closed up 0.13 percent. The Shanghai Composite Index, which covers both A and B shares, gained 3.29 points to 2,482.34 on turnover of 49.6 billion yuan ($7.8 billion). CHINA OUT AFP PHOTO (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)

Piaţa bursieră din China este din nou în picaj. Acţiunile sunt în scădere puternică luni, indicele bursei din Shanghai fiind în declin cu 8,5%, pe fondul temerilor investitorilor că autorităţile de la Beijing reduc intervenţiile de susţinere a pieţei de capital, transmite Radio France Internationale.

Revenirea burselor chineze cu ajutorul statului a fost de scurtă durată. Indicele Shanghai Composite Index, în scădere cu 8,48%, este pe cale să înregistreze cel mai grav declin după februarie 2007.

Indicele Hang Seng Index este în scădere cu 3,15%, Nikkei Stock Average cu 0,95%, iar indicele sud-coreean Kospi cu 0,35%.

Brokerii din China estimează că agenţia de stat China Securities Financial a cheltuit sute de miliarde de yuani pentru susţinerea pieţei de capital. Autorităţile nu au dezvăluit suma.