spot_img
19.5 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăActualitateBulgarii pot/Sofia a îngheţat preţurile la energia electrică pentru gospodării la nivelul...

Bulgarii pot/Sofia a îngheţat preţurile la energia electrică pentru gospodării la nivelul din iulie 2021. Guvernul va acoperi 80% din preţul energiei pentru companii

-

Bulgaria a aprobat luni un nou pachet de stimulente pentru a atenua impactul creşterii preţului energiei asupra companiilor, în urma războiului din Ucraina, a anunţat premierul Kiril Petkov, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Conform planului, Guvernul va continua să compenseze parţial companiile în urma majorării preţului electricităţii şi să acopere deplin creşterea de 14% a preţului gazelor naturale în luna mai.

Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria sunt din Rusia. În 27 aprilie, Gazprom a oprit complet livrările de gaze naturale în Polonia şi Bulgaria, în absenţa plăţilor în ruble de la cele două ţări pentru livrarea combustibilului.

Guvernul, aflat sub presiunea asociaţiilor mediului de afaceri şi a sindicatelor, a anunţat că analizează soluţii pe termen lung pentru a proteja economia de efectele creşterii preţului energiei.

„Am convenit compensaţii pentru mai şi iunie, care vor atenua temerile companiilor bulgare”, a declarat Petkov, după o întâlnire cu organizaţii ale angajatorilor şi sindicate.

Bulgaria a îngheţat preţurile reglementate la energia electrică pentru gospodării la nivelul din iulie 2021 şi din octombrie acordă compensaţii companiilor afectate de creşterea preţului energiei.

Conform planului, Guvernul va acoperi 80% din preţul energiei care depăşeşte 200 de leva per megawatt-oră (MWh), pentru companii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img