spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăEconomieAgriculturaBulgaria, venituri record din turism

Bulgaria, venituri record din turism

-

În anul 2018, veniturile din turism ale Bulgariei au fost de 8,4 miliarde de leva, adică aproximativ 4,2 miliarde de euro, a declarat ministra turismului, Nikolina Angelkova, citată de Agenția bulgară Novinite.

- Reclama -

Încasările sunt cu 6% mai mari decât în ​​anul precedent, iar creșterea cumulată din 2015 este de  34%.

 Ministra bulgară – notează Novinite – a deschis la Sofia cea de-a șasea reuniune anuală a Consiliului Național al Turismului (NBC). Ea a a raportat că peste 9 milioane de turiști străini au venit în Bulgaria în ultimul an.

Facem aici o paranteză pentru a arăta că în România, potrivit datelor pe anul 2017, încasările au fost de 2,4 miliarde de euro – ceva mai mult de jumătate față de Bulgaria.

Ministra a spus că Sofia își propune dezvoltarea tuturor tipurilor de turism, iar obiectivul este de a deveni o destinație pentru tot parcursul anului – de exemplu, prin dezvoltarea turismului de congres în Sofia și în diferite stațiuni.

În cadrul întâlnirii, Consiliul Național al Turismului a solicitat ca bugetul pentru promovare să reprezinte 1% din veniturile generate anual de sectorul respectiv în economia țării.

Potrivit organizației, până acum investițiile în publicitate au fost semnificativ mai mici decât ale țărilor concurente și acest lucru s-a reflectat în competitivitatea țării, transmite publicația de la sud de Dunăre.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img