spot_img
21.1 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăhighlightBulgaria şi Ungaria "vor să înalţe un zid ca între Israel şi...

Bulgaria şi Ungaria „vor să înalţe un zid ca între Israel şi Egipt”

-

Bulgaria şi Ungaria sunt în căutare de soluţii frontaliere pentru valul masiv de refugiaţi.Presa israeliană a relatat că cele două ţări europene sunt departe de a ajunge la un acord pentru achiziţionarea unui sistem de securitate similar cu cel care există la frontiera dintre Israel şi Egipt, transmite Radio România Actualități.

În urma unei puternice creşteri a migraţiei dinspre Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, două ţări europene studiază posibilitatea ridicării unor bariere de securitate în anumite sectoare de frontieră similare celei dintre Israel şi Egipt.

jewishborderBulgaria şi Ungaria au făcut cercetări preliminare pentru achiziţionarea proiectului israelian.Cele două ţări europene încearcă o disuasiune pentru a contracara valul de refugiaţi care continuă să tranziteze spre ţările bogate din vestul Europei, în particular Germania.

Presa de la Ierusalim a evocat discuţii ale responsabililor bulgari şi unguri în legătură cu performanţele barierei de securitate.Surse israeliene au indicat că există anumite constrângeri de natură bugetară şi, pe de altă parte, trebuie ţinut cont de sensibilitatea Uniunii Europene cu privire la controlul fluxului de migranţi şi refugiaţi provenind din Siria, Irak, Libia şi din alte zone.

Ţările europene care doresc să achiziţioneze sistemul israelian au nevoie de susţinere la nivel european. Bruxelles-ul nu este de acord cu ridicarea unor astfel de bariere.Decizia rămâne, însă, la nivelul fiecărei naţiuni pentru a-şi proteja frontierele, iar barierele nu reprezintă un mesaj bun pentru vecini – a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, citată de presa israeliană.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...