spot_img
17.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneBulgaria nu va cere să fie primită în Schengen în schimbul primirii...

Bulgaria nu va cere să fie primită în Schengen în schimbul primirii de refugiați

-

Vicepremierul bulgar, Rumiana Bachvarova, a declarat vineri că țara sa nu va cere să fie primită în Schengen în schimbul primirii de refugiați, întrucât acestea sunt două chestiuni diferite, iar pe de altă parte refugiații care sosesc în Bulgaria doresc să ajungă în final în Germania, relatează agenția Xinhua, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Bulgaria merită să fie în spațiul de liberă circulație Schengen pentru că a îndeplinit toate criteriile tehnice și cetățenii ei au drepturi egale cu cei din celelalte state membre ale UE’, a afirmat Rumiana Bachvarova într-un discurs susținut la a 12-a ediție a Conferinței pentru Securitate în Sud-Estul Europei.

‘Partenerii europeni ai Bulgariei sunt obligați să o primească în spațiul Schengen’, a insistat ea. ‘Din acest motiv, nu vom oferi primirea de refugiați în schimbul admiterii în Schengen. Sunt două chestiuni diferite’, a explicat vicepremierul bulgar.

Referindu-se la refugiați, ea a subliniat că refugiații care traversează teritoriul Bulgariei refuză să rămână în această țară pentru că destinația dorită de ei este Germania.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img