spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriBulgaria duce tratative secrete cu Germania pentru a primi migranți, România intră...

Bulgaria duce tratative secrete cu Germania pentru a primi migranți, România intră în planurile Berlinului și Parisului?

-

Guvernul Borisov ar duce tratative secrete cu Germania și alte țări europene pentru relocarea unui număr de migranți în Bulgaria., transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Președinta Partidului socialist, Kornelia Ninova, a anunțat că guvernul Borisov duce tratative secrete cu Germania și alte țări europene pentru relocarea unui număr de migranți în Bulgaria. Ea a adăugat, citând publicații franceze, că problema a fost discutată între Boiko Borisov, Emanuel Macron și Angela Merkel în timpul summitului european dedicat integrării țărilor din Balcanii de vest.

Franța și Germania au cerut ca Bulgaria să accepte migranții care au obținut statut de refugiat în țara, venind din Turcia, dar mai târziu s-au stabilit în Europa de vest. Nu s-a ajuns deocamdată la semnarea unui acord, dar Borisov nu a spus nimic despre aceste tratative, a declarat Ninova.

Președinta PSB a criticat „Strategia națională pentru migrație, azil și integrare” adoptată de guvern, care promite migranților locuințe, asigurări sociale și de sănătate în timp ce peste un milion de cetățeni bulgari trăiesc sub pragul de sărăcie.

Krasimir Karakacianov, copreședinte al „Patrioților uniți”, a avertizat că Bulgaria trebuie să fie solidară cu Ungaria și cu celelalte țări central europene și să nu accepte cererile Germaniei și Franței.

Borisov a respins criticile jurând că nu va accepta înapoi nici-un migrant. El a propus închiderea frontierelor externe ale Uniunii astfel încăt candidații la statutul de refugiat să intre numai prin punctele de control, expulzarea migranților în țările de unde au plecat, crearea unor centre de refugiați în afară Uniunii la baza unor acorduri care să garanteze finanțarea acestora.

„Așa se procedează în Australia și în SUA”, a declarat Borisov.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...