spot_img
22.6 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeBulgaria ar putea bloca deschiderea negocierilor de aderare ale Macedoniei de Nord...

Bulgaria ar putea bloca deschiderea negocierilor de aderare ale Macedoniei de Nord la UE

-

Probabil Bulgaria nu va vota pentru deschiderea negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, din cauza lipsei progresului în lucrările comisiei mixte a istoricilor, care urmau să armonizeze istoria comună a celor două state – transmite portalul EurActiv. „Dacă până în iunie nu se reia activitatea comisiei mixte și dacă autoritățile de la Skopje continuă să falsifice istoria, Bulgaria nu va vota pentru deschiderea negocierilor cu Macedonia de Nord” – a declarat șeful grupului partidului GERB din Parlamentul European, Andrei Kovacev, în interviul acordat portalului EurActiv.bg, adăugând că vorbește în nume propriu.

- Reclama -

În 2017, Bulgaria și Macedonia de Nord au semnat un acord care, printre altele, prevedea formarea unei comisii mixte care urma să armonizeze istoria comună a celor două state. Skopje afirmă că lucrările comisiei au fost amânate, deoarece și alegerile parlamentare au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, dar EurActiv.bg subliniază că nici înainte comisia nu a înregistrat progrese și nici nu s-a mai întrunit din decembrie 2019.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...