spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeBudapesta ne dă încă o lecție: Ungaria creste subvențiile pentru cercetare si...

Budapesta ne dă încă o lecție: Ungaria creste subvențiile pentru cercetare si dezvoltare

-

Valoarea maximă a sprijinului ce poate fi alocat investiţiilor în cercetare şi dezvoltare va creşte de la 15 milioane de euro la 25 de milioane de euro, iar companiile vor putea primi finanţare de până la 50% din valoarea proiectului, în loc de 25% la sută în prezent – a scris duminică ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior pe pagina sa de socializare.

Potrivit postării lui Szijjártó, valoarea maximă a ajutorului care poate fi acordat pentru proiecte de formare profesională va fi, de asemenea, majorată de la 2 milioane de euro la 3 milioane de euro, având în vedere importanţa prioritară a acestor proiecte. 

- Advertisement -

Ministrul a menţionat că în lume, inclusiv în Europa, se desfăşoară o competiţie uriaşă pentru investiţii, iar Ungaria se descurcă de regulă bine în această competiţie. Dovada este faptul că în acest an suma de capital care va intra în Ungaria prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Investiţii va fi de 13 miliarde de euro, dublu faţă de recordul anual anterior – a evidenţiat el.

Péter Szijjártó a declarat: obiectivul guvernului este de a face din Ungaria cel mai competitiv sistem de investiţii din Europa, motiv pentru care îi monitorizează constant pe concurenţi şi ia măsurile necesare, cum ar fi cele de acum, care vor schimba condiţiile de acordare a sprijinului prin decizii individuale din partea guvernului.

- Advertisement -

Pe măsură ce sunt atrase din ce în ce mai multe capacităţi de producţie, proiectele de cercetare şi dezvoltare reprezintă o parte tot mai mare din investiţiile interne. Acestea urmează o traiectorie circulară, deoarece capacităţile de producţie constituie baza încrederii necesare pentru realizarea departamentelor de cercetare şi dezvoltare, care, la rândul lor, facilitează participarea noastră şi la producţia produselor dezvoltate – a explicat ministrul.

În opinia sa, un alt segment foarte important este reprezentat de grupul centrelor care furnizează servicii afacerilor din Ungaria, deoarece acestea “joacă un rol imens în păstrarea şi atragerea tinerilor talentaţi în Ungaria”.

Pentru a stimula atragerea şi înfiinţarea acestor centre, obligativitatea lor de a crea 50 de noi locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată va fi redusă la 25 de persoane. Centrele de servicii oferă salarii şi oportunităţi de carieră excepţionale tinerilor cu studii superioare, prin urmare guvernul consideră că investiţiile acestora trebuie susţinute prin toate mijloacele, în special în oraşele din provincie – a precizat ministrul în postarea sa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img