spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăDezvaluiriBudapesta anunță că toți maghiarii acuzați de corupție în România vor fi...

Budapesta anunță că toți maghiarii acuzați de corupție în România vor fi duși în Ungaria: Îi vom apară în orice condiţii de influenţele vizibile şi invizibile

-

„Trebuie să procedăm la fel ca şi Israelul. Dacă Israelul are voie, şi noi avem voie. Esenţa Statului Israel constă în faptul că toţi evreii, indiferent unde trăiesc în lume, pot fi siguri că există o ţară, că au o patrie şi, dacă undeva în lume sunt persecutaţi, vor putea veni acasă, unde vor fi apăraţi în orice condiţii, prin intermediul tuturor influenţelor vizibile şi invizibile ale ţării respective”, a afirmat vicepremierul maghiar Zsolt Semjén cu prilejul decernării Premiului pentru Maghiarii Din Afara Graniţelor.

CITIȚI ȘI: Mișcare ȘOC a lui Ghiță de Bulgaria refugiat în Serbia

Zsolt Semjén a amintit că anul trecut cu acest premiu au fost distinşi mai cu seamă cei care sunt persecutaţi şi atacaţi în România prin măsuri antimaghiare – considerate legitime – pe motiv că ei sunt reprezentanţi emblematici ai naţiunii maghiare. Potrivit oficialului ungar, această tendinţă nu s-a încheiat, de aceea în acest context a amintit în mod special de cazul fostului viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horváth, care – în opinia sa – „a suferit martiriu în România” şi a căzut victima „unui  atac antimaghiar ridicol, fabricat şi mârşav”.

Horváth este acuzată de DNA.

Statul ungar nu îi va da drumul din mâini, aşa cum nu va face cu nici una dintre părţile naţiunii maghiare şi cu nici unui maghiar care este persecutat doar pentru că este maghiar, a precizat Zsolt Semjén.

Premiul pentru Maghiarii Din Afara Graniţelor este simbolul faptului că maghiarii din ţara-mamă şi din afara graniţelor Ungariei sunt de neseparaţi.Din România, au fost distinşi cu acest premiu: fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca Anna Horváth, episcopul Eparhiei Reformate a Ardealului Béla Kató şi fostul director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş Zsolt József Tamás.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img