spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăEconomieComertBucureștiul ținut în afara spațiului Schengen ca să nu crească valoarea afacerilor...

Bucureștiul ținut în afara spațiului Schengen ca să nu crească valoarea afacerilor românești

-

Mecanismul de Cooperare și Verificare (celebrul MCV) impus de Comisia Europeană României și Bulgariei, dar și chestiunea accesului în Spațiul Schengen, adică zona de circulație liberă a cetățenilor Uniunii Europene, rămân și pentru 2019 două dintre prioritățile politicii noastre externe.

- Reclama -

Cezar Preda, europarlamentar din partea PNL, a susținut la emisiunea „Cafeneaua politică”, moderată în fiecare miercuri seara la Canal 33 de reputatul jurnalist Horia Alexandrescu, că intrarea în Spațiul Schengen a antreprenorilor români „le-ar tripla valoarea afacerilor”.

„Acest corp nu vrea să cedeze, vrea să producă și iată cum România a ajuns la un nivel de 4 – 5% creștere economică, în timp ce alte state gâfâie”, a mai spus același Cezar Preda.

La rândul său, analistul politic Alex Coita, prezent și el în emisiune, a opinat că „MCV-ul ar trebui extins la toate statele cu probleme, ca un exemplu de bune practici”, întrucât România și Bulgaria nu sunt singurele state ale UE cu dificultăți de depășit în domeniu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...