spot_img
23.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăcoronavirusBucureștiul ar urma să intre în carantină începând cu 12 octombrie

Bucureștiul ar urma să intre în carantină începând cu 12 octombrie

-

Institutul Național de Statistică a prezentat, vineri, datele potrivit cărora, în ultimele două săptămâni, în București au fost confirmate 4.969 de noi infectări, raportat la o populație de 2.151.665 locuitori. Ceea ce înseamnă că indicele de infectare este de 2,2.Capitala ar putea ajunge în scenariul roșu dacă în următoarele două săptămâni se vor înregistra, în total, 6.455 de cazuri de coronavirus, reprezentând o medie de 461 de cazuri pe zi. Graphs.ro a calculat deja că media pe perioada unei săptămâni este de 406 cazuri, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Medicul Octavian Jurma, care de la începutul epidemiei a publicat mai multe modele statistice ce s-au dovedit corecte, avertizează și el că Bucureștiul va ajunge la o incidență cumulată de 3 cazuri / 1.000 de locuitori în săptămâna 12-18 octombrie.

„Este aproape o certitudine statistică și nu mai putem face nimic să prevenim asta”, afirmă Jurma în postarea de pe Facebook.

Odată atins acel prag, municipiul București ar putea ajunge în carantină, conform prevederilor legale în vigoare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...