Brutalul Emir din Dubai

0
287

Emirul din Dubai a ordonat răpirea a două dintre fiicele lui şi a „intimidat-o” pe una dintre soţiile sale, prinţesa Haya a Iordaniei, determinând-o astfel să fugă în Marea Britanie, a anunţat joi justiţia din această ţară, relatează AFP.

Aceste concluzii ale unui judecător londonez au fost făcute în cadrul unui proces între Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, în vârstă de 70 de ani, care este şi şeful guvernului din Emiratele Arabe Unite, şi prinţesa Haya, în vârstă de 45 de ani.

Aceasta din urmă, devenită în 2004 cea de-a şasea soţie a suveranului din Dubai, a făcut senzaţie pe plan internaţional în vara anului trecut când a reuşit să fugă la Londra, luând cu ea pe cei doi copii ai cuplului, în prezent în vârstă de opt şi 12 ani.

Prinţesa Haya a demarat o procedură judiciară inedită împotriva soţului ei, de care, potrivit spuselor sale, ar fi divorţat în secret la începutul anului 2019. Ea a cerut judecătorului pentru chestiuni familiale de la Înalta Curte de Justiţie din Londra o măsură de protecţie împotriva unei căsătorii forţate ce l-ar putea viza pe unul dintre cei doi copii ai cuplului.

De asemenea, prinţesa Haya a cerut să beneficieze şi de o măsură de protecţie împotriva brutalităţii şi a solicitat custodia copiilor.

La rândul său, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a solicitat revenirea copiilor săi în Emiratele Arabe Unite.

În concluziile formulate asupra anumitor puncte procedurale, judecătorul londonez a considerat că emirul „a acţionat, începând de la sfârşitul anului 2018, într-o manieră ce a vizat intimidarea şi înfricoşarea prinţesei Haya”.