spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriBrokerul fugar Cristian Sima, amenințări pe facebook: Unchiul Horia Sima v-a făcut...

Brokerul fugar Cristian Sima, amenințări pe facebook: Unchiul Horia Sima v-a făcut săpun, eu o să vă fac săpun lichid

-

Brokerul fugar Cristian Sima a lansat mai multe amenințări pe facebook la adresa redactorului șef adjunct al Evenimentului Zilei, Mirel Curea,  la o postare a deputatului PMP Robert Turcescu. 

- Reclama -

Cristian Sima face referire la Horia Sima, șeful Mișcării Legionare din anii 40 ai secolului trecut, la care se referă ca fiind unchiul său.

Curea, ai uitat cum ma cheama? Sima, unchiul Horica (n.red- Horia Sima, șeful Mișcării Legionare) v-a facut sapun, eu o sa va fac sapun lichid, a afirmat Cristian Sima.

Mirel Curea nu ai inteles, tiganii nu au ce cauta in tara asta, sunteti doar carne de tun,  a mai susținut apoi brokerul fugar. 

Mirel Curea e un tigan mai putin prost decit ceilalti, deci, e nevoie sa-l eliminam printre primii, a precizat Cristian Sima.

Horia Sima (n. 3 iulie 1906Făgăraș – d. 25 mai 1993Madrid) a fost profesor de liceu de limba română, politician fascist român, președintele partidului de orientare fascistă Garda de Fier, comandantul Mișcării Legionare, organizație paramilitară teroristăcreată după modelul organizațiilor naziste SA și SS[1], ministru în guvernul Ion Gigurtu (4 zile), vicepreședinte al consiliului de miniștri în guvernul național-legionar prezidat de Ion Antonescu. În zilele 21-23 ianuarie 1941, Horia Sima a declanșat și a condus Rebeliunea legionară împotriva generalului Ion Antonescu și a armatei române, pentru care a fost condamnat în contumacie la moarte (14 nov. 1941). În același timp cu rebeliunea, în fruntea legionarior, Sima a inițiat și condus cel mai mare și cel mai violent pogrom împotriva evreilor din istoria MuntenieiPogromul de la București.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...