spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeBritanicii au umilit DIICOT în dosarul Sky News: AU REFUZAT SĂ COLABOREZE

Britanicii au umilit DIICOT în dosarul Sky News: AU REFUZAT SĂ COLABOREZE

-

Britanicii au refuzat colaborarea cu organele de urmărire penală din România, a declarat la interviurile Libertatea LIVE Șeful DIICOT Daniel Horodniceanu.

Noi am încercat pe căi polițienești și prin Eurojust să ținem legătura cu autoritățile britanice pentru că noi considerăm în continuare că cei de acolo au instigat persoanele din România să săvârșească infracțiunile. Din ce știu, românii puși sub acuzare au solicitate acorduri de recunoaștere a vinovăției. Vom vedea ce vom face cu cetățenii britanici, pentru că, până la acest moment, nu avem luată nicio declarație în ceea ce-i privește pe aceștia, a susținut Horodniceanu.

- Advertisement -

Anchetatorii români au vrut să-i audieze pe reporterii care în vara anului 2016 au realizat un documentar din care reieșea că prin țara noastră sunt traficate arme pentru teroriști. Procurorii consideră că materialul de presă a fost regizat, iar personajele din reportaj plătite să recite un text. Autoritățile din Marea Britanie au refuzat să dea curs solicitărilor DIICOT.

Jurnaliștii de la Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din România au fost puși sub urmărire penală de DIICOT pentru transmitere de informații false care ar putea afecta securitatea națională a statului român prin inducerea în eroare a autorităților europene şi pentru inițierea unui grup infracțional organizat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img