spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
Acasăhighlight#BREXIT/ Iohannis și Cioloș: România de acord cu limitarea temporară pentru est-europeni...

#BREXIT/ Iohannis și Cioloș: România de acord cu limitarea temporară pentru est-europeni a unor ajutoare sociale

-

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au anunțat luni seară că România este de acord cu propunerile Bruxelles-ului pentru păstrarea Marii Britanii in UE: limitarea temporară pentru est-europeni a unor ajutoare sociale.

Propunerea CE în negocierile cu M.Britanie privind o clauză de urgenţă care ar permite reducerea indemnizaţiilor sociale acordate noilor angajaţi comunitari e un bun punct de pornire, afirmă premierul Dacian Cioloş precizând că mecanismul de salvgardare trebuie aplicat doar în situaţii excepţionale.

Cioloș a făcut anunțul la Bruxelles după o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, Iohannis după  o întrevedere la București cu Donald Tusk.

„Considerăm că propunerea Comisiei este un bun punct de pornire pentru a rezolva şi acele chestiuni privind drepturile sociale ale lucrătorilor. Sunt câteva lucruri pe care România le vrea precizate şi cu siguranţă în cursul Consiliului aceste lucruri vor fi precizate legat de modul cum ar urma să se aplice acel mecanism de salvgardare. Pe noi ne interesează să fie clar aplicat în situaţii excepţionale care să fie identificate pe baza unor analize foarte obiective şi pe un termen cât mai scurt. Legat de alocaţiile pentru copii, noi ne dorim ca acest mecanism să fie aplicat doar de acum înainte, să se aplice doar la cei care urmează să vină la muncă de acum înainte”, a mai spus Cioloş.

La rândul său, Jean-Claude Juncker a precizat că subiectul va fi abordat marţi, cu premierul Marii Britanii, care va fi prezent şi el la Bruxelles.

„Am subliniat ca pentru Romania este important, in primul rand, ca mecanismul de salvgardare sa fie nediscriminatoriu, sa aiba un caracter exceptional si cat mai limitat in timp”, a afirmat președintele Klaus Iohannis după o întâlnire la Palatul Cotroceni cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...