BRD Groupe Société Générale reacționează la dosarul Truică/DIICOT: Suntem surprinși

0
519

Directorul BRD Groupe Société Générale, Philippe Lhotte, spune, referitor la ancheta DIICOT privind fraudarea BRD, că sunt vizate dosare vechi pe care le-a adus la cunostinţa anchetatorilor acum trei ani, el declarându-se totuşi suprins de cercetarea în acest dosar a doi direcori adjuncţi în funcţie, transmite Mediafax.

”BRD salută progresele făcute de ancheta DIICOT în privinţa fraudei cu credite comisă împotriva băncii. Această anchetă se referă la dosare vechi pe care le-am adus la cunostinţa organelor de cercetare acum aproape trei ani şi care privesc fapte descoperite de serviciile de control intern ale BRD şi Societe Generale. Impactul financiar referitor la aceste dosare a fost integral acoperit cu provizioane în acel moment. Sunt totuşi foarte surprins de cercetarea în acest dosar a doi directori generali adjuncti în funcţie, împotriva cărora, în mod evident, BRD nu a depus nicio plângere şi în care îmi păstrez toată încrederea. Sunt optimist în privinţa evoluţiei dosarului în ceea ce îi priveşte. BRD va continua să colaboreze cu maximă transparenţă cu autorităţile pentru finalizarea acestui dosar”, arată, într-un comunicat transmis marţi seară MEDIAFAX, Philippe Lhotte, director general al BRD Groupe SociétéGénérale.

DIICOT a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în dosarul privind acordarea ilegală de credite a fost începută urmărirea penală în cazul a 30 de persoane.

CITIȚI ȘI: Fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase a țepuit BRD cu 43,5 milioane euro CUM FUNCȚIONA REȚEAUA