spot_img
19.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeBoris Johnson a vrut să îl bată pe Macron: Va trebui să-i...

Boris Johnson a vrut să îl bată pe Macron: Va trebui să-i dau un pumn în cap

-

Fostul premier britanic Boris Johnson l-a calificat pe Emmanuel Macron drept „greţos” pentru că a călătorit la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin, în ianuarie 2022, când a încercat să-l convingă pe liderul de la Kremlin să nu invadeze Ucraina, a declarat un fost consilier al guvernului britanic. Johnson a spus, de asemenea, despre preşedintele francez că este „lingăul lui Putin”, a dezvăluit Guto Harri, șeful comunicării fostului premier, în ultimul episod al podcastului său Unprecedented, în care vorbeşte despre perioada petrecută la Downing Street 10, relatează The Guardian conform news.ro.

- Reclama -

Fostul consilier spune că Macron a căutat să-i plătească poliţa fostului premier britanic. „Astfel, când presa britanică îi făcea guvernului britanic zile fripte din cauza răspunsului nostru la criza refugiaţilor, Macron a turnat gaz peste foc criticându-l destul de direct pe Boris, iar cuvintele sale au fost pe prima pagină a ziarului The Guardian, într-o zi de vineri, cred. Şi, deşi Boris nu este predispus să se enerveze cu adevărat şi nici să folosească un limbaj deosebit de dur, acesta a fost unul din momentele în care şi-a ieşit cu adevărat din minţi şi, la întâlnirea noastră de dimineaţă, cred că eram un mic grup, s-a lansat pur şi simplu într-un atac violent la adresa lui Emmanuel Macron. Practic, a spus: „Este un cuvânt din patru litere care începe cu C, este un ciudat, este un lingău al lui Putin. Trebuie să ne punem cu crampoanele pe ăsta’ – un termen de rugby care înseamnă, practic, să te porţi fără mănuşi. Trebuie să dăm cu broscoiul (termen periorativ dat de englezi francezilor – n.r.) de pământ. Va trebui să-i dau un pumn în cap”. În orice caz, a fost o chestie destul de puternică” – a povestit Guto Harri.

Fostul colaborator a spus însă că peste câteva săptămâni cei doi s-au împăcat. „Se înţelegeau foarte bine. Chiar au ieşit la un whisky împreună la summitul G7”, a menţionat Guto Harri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img