spot_img
-3.3 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăActualitateBOR cere românilor să nu voteze ”progresisții” și ”scepticii” COVID

BOR cere românilor să nu voteze ”progresisții” și ”scepticii” COVID

-

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a transmis un comunicat oficial după încheierea, ieri, a lucrărilor Sf.Sinod, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în care prezintă deciziile luate cu acest prilej. Între acestea, una explozivă, care marchează o neașteptată implicare a BOR în politică.

Se anunță, astfel, în comunicatul oficial:

”În perspectiva alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din toamna anului 2020, Sfântul Sinod a reiterat faptul că Biserica Ortodoxă Română rămâne neutră din punct de vedere politic, dar îi îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocși să-și manifeste dreptul la vot având în vedere criterii care vizează realizarea binelui comunitar şi promovarea valorilor creştine în societate(s.n.)”.

Altfel spus, BOR e neutră, dar indică precis cine nu ar trebui votat la locale, iar ”victimele” indicațiilor sale sunt, în primul rînd, partidele USR și PLUS, ”progresiștii” care s-au ciocnit pînă acum în repetate rînduri, în felurite forme, cu biserica.

Pe de altă parte, formula ”vizează realizarea binelui comunitar” e încă mai spectaculoasă, pentru că ea ar putea ținti spre acele partide, să le spunem sceptice, care critică restricțiile exagerate și măsurile pompieristice ale autorităților privind combatarea pandemiei, iar aici putem vorbi și de formațiuni precum PSD, PRO România, ALDE sau chiar UDMR. Ceea ce ar putea trimite cu gîndul că Patriarhia se plasează, fie și indirect, de partea PNL.

Interesant de remarcat, în paralel, faptul că BOR nu suflă un cuvînt, în comunicatul de după Sf.Sinod, despre drama bisericii Sf.Sofia din Istanbul, transformată de Erdogan în moschee. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img