Politiștii au găsit cocktail-uri Molotov, arme și detonatoare în mai multe locații din Chișinău

0
620

Sediile mai multor companii din Republica Moldova au fost controlate azi de polițiști, în urma unei alerte cu bombă. Polițiștii au găsit cocktail-uri Molotov, arme, detonatoare, telefoane mobile, o mască Anonymous, scrie infoprut.ro.

LIVE CHIȘINĂU PRELUARE PUBLIKA TV

Poliția a primit apeluri telefonice anonime care anunțau că sunt bombe la trei adrese: la Metro 2 de la Botanica, la o clădire de pe strada Bucureşti din Chişinău și la Columna 108. Poliţia a încheiat verificările la Conacul Familiei Nazarov unde a găsit bombe artizanale, detonatoare şi o mască „Anonymous”, transmite publika.md.

„Avem plasare de alertă de bombă în mai multe sedii din Chișinău, în construcții nefinisate. S-a adeverit, s-au găsit mai multe cocktailuri molotov, detonatoare, telefoane mobile, mască lui anonimus”, a declarat Oleg Balan, ministru de Interne, conform Canal 3.

Acesta a spus că telefoanele mobile descoperite ar fi folosite în Federația Rusă.

„Este vorba de mijloace pentru a fi folosite în misiuni bine chibzuite de timp”, a declarat la Publika TV Anatol Caraman, fost combatant în conflictul militar din 1992, președintele Asociației veteranilor de război „Tiras-Tighina”. Totodată, el a menționat că deține informațiii din surse credibile că în ultimul timp 15 generali și ofițeri de informații și securitate ruși au pătruns pe diferite căi în Republica Moldova. Scopul acestor forțe este să pună sub control Chișinăul. „Pe teritoriul Republicii Moldova se observă mai mulți dușmani, dar principalul este spionajul Federației Ruse, care are drept scop de a destabiliza situația politică”, a declarat Carman.

Și fostul viceministru de interne Ghenadie Cosovan susține că obiectele depistate în centrul capitalei vorbesc despre pregătirea unor acțiuni de destabilizare a situației. „Vorbesc despre pregătirea unor destabilizări, provocări în masă, seamănă cu scenariile din Ucraina și alte țări CSI. Dacă au fost depistate așa lucruri, organele de drept ar fi obligate să cerceteze acest caz, mai ales că au fost depistate în apropierea centrului Chișinăului, unde au loc cele mai multe acțiuni de protest”, potrivit lui Cosovan.

Detonatoare, telefoane mobile, vergi de metal şi elemente necesare pentru producerea bombelor artizanale. Astfel de obiecte au găsiti geniştii de la Bombteh în blocul abandonat de pe bulevardul Dacia.

De asemenea au fost descoperite 13 sticle cu cocktail Molotov. Declaraţiile au fost făcute de ministrul de Interne, Oleg Balan.

„Au fost verificate primele telefoane au fost numere de telefoane utilizate în afara ţării. Numerele din telefoanele mobile erau folosite în Federaţia Rusă„, a precizat ministrul.

Oficialul a spus că poliţia urmează să desfăşoare acţiunile procesuale pentru a indentifica cine a plasat explozibilul în blocul de pe bulevardul Dacia şi în conacul de pe strada Columna din Chişinău.

Imaginile sunt obținute EXCLUSIV DE PUBLIKA. Vedeţi elementele artizanale pentru producerea bombelor găsite în clădirile abandonate.