spot_img
28.7 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăExterneBombardiere rusești au decolat pentru prima dată de la o bază din...

Bombardiere rusești au decolat pentru prima dată de la o bază din Iran

-

Bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune au atacat luni poziţii jihadiste din Siria după ce au decolat, pentru prima dată, de pe o bază aeriană situată în Iran, transmite RFI.

« Bombardiere de tip Tupolev-22 şi Sukhoi-34 au decolat de pe aeroportul Hamedan din Iran pentru a ataca obiective ale grupurilor teroriste Stat islamic şi Frontul al-Nosra din regiunile Alep, Deir Ezzor şi Idleb » precizează ministerul rus al Apărării.

Aceste bombardamente ar fi permis, potrivit aceleaşi surse, distrugerea a « 5 mari depozite de arme şi muniţii » cât şi a unele tabere de antrenament ale islamiştilor. In fine, avioanele ruseşti au lovit şi « trei centre de comandament » din Siria eliminând astfel « un mare număr de combatanţi » mai afirmă ruşii.

Moscova anunţase luni că vice-ministrul rus de externe se dusese la Teheran unde fusese primit în audienţă de şeful diplomaţiei iraniene. Pe agenda discuţiilor purtate de cei doi oficiali figura tocmai situaţia din Siria. Reamintim că Rusia şi Iranul sunt cei doi mari aliaţi ai regimului lui Bachar al-Assad pe care-l sprijină politic, financiar şi militar contra rebelilor şi a jihadiştilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img