spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 27, 2024
AcasăAnalizeBOMBA pregătită de Clotilde Armand împotriva ROMPREST pentru recuperarea prejudiciului de peste...

BOMBA pregătită de Clotilde Armand împotriva ROMPREST pentru recuperarea prejudiciului de peste 900 de milioane de lei – solicită intrarea în insolvență a companiei

-

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face un pas decisiv în „războiul” cu ROMPREST, compania care a adus Primăriei un prejudiciu uriaș, de peste 900 de milioane de lei. Printr-o cerere de intervenție privind organizarea ROMPREST, Armand va solicita intrarea în insolvență a companiei, în scopul asigurării recuperării banilor.

- Reclama -

La două luni de la începerea urmăririi penale în dosarul ROMPREST, a fost emisă o ordonanță prin care DNA (Direcția Națională Anticorupție, n.r.) a pus sechestru asigurator pe bunurile personale ale celor cercetați în dosar (de la edilul din acea perioadă și până la consilieri din Primărie), dar și pe bunurile ROMPREST și ale celor din conducerea companiei, printre care însuși vicepreședintele Bogdan Adimi.

- Advertisement -

Actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a început deja să facă demersurile necesare recuperării prejudiciului de peste 900 de milioane de lei de la ROMPREST, „cel mai mare furt din bani publici din România”, cum l-a numit.

Potrivit unor surse din Primăria Sectorului 1, Armand se pregătește să depună, pe 12 septembrie, o cerere de intervenție pentru reorganizarea ROMPREST, în dosarul 20584/3/2022.

- Advertisement -

Ulterior, grație acestei cereri, Primăria va putea să recupereze prejudiciul uriaș – peste 900 de milioane de lei! – provocat cu rea credință de managementul defectuos realizat de vicepreședintele companiei ROMPREST Bogdan Adimi și acoliții săi și să dea banilor destinația cuvenită – în folosul cetățenilor. 

Prin respectiva cerere, Clotilde Armand va solicita intrarea în insolvență a companiei ROMPREST SERVICE S.A., în scopul asigurării recuperării sumelor de bani reprezentând creanța Primăriei Sectorului 1 împotriva debitoarei – compania ROMPREST.

Pe de altă parte, potrivit unor surse, procurorii continuă cercetările privind sume de bani distribuite de ROMPREST către contracte de consultanță juridică și case de avocatură apropiate de mai mulți judecători.  

MEGADOSARUL ROMPREST – Grup infracțional organizat. Directorii, cercetați de DNA – Principalele acuzații

Pe 21 iulie 2022, DNA a început urmărirea penală în megadosarul ROMPREST împotriva directorilor companiei – Bogdan Adimi, Sorin Velicu, Cosmin Fodoroiu – pentru înșelăciune, abuz în serviciu, evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat.

Acuzațiile sunt în urma unor modificări în fals a actului adițional privind tarifele ROMPREST Sector 1. Actul adițional ar fi fost semnat în 2019 și este pus deja la dosar. 

Procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și faţă de primarul sectorului de la acea vreme, precum și față de trei directori executivi, la data faptei, din Primăria Sectorului 1: Bogdan Piţigoi – Direcţia Investiţii, Anca-Dorinela Ludu – Direcţia Management Economic şi Ovidiu Nicolae Fulgeanu – Direcţia Juridică şi Resurse Umane.

Caracatița din Romprest – sute de milioane de lei, pe Apa Sâmbetei! Cine este CAPUL grupului infracțional organizat

Suspectați în dosarul ROMPREST ar fi și Andrei Dracea, Orlando Valache, Duca Ghenoiu, alături de alți 7 angajați ai Primăriei Sectorului 1.

Acel grup infracțional organizat ar fi fost condus de Andrei Dracea, dar și de Bogdan Adimi, toți fiind asistați de avocatul Iancu Toader.

La dosar există și un autodenunț pentru Bogdan Adimi și Andrei Dracea și deja două recunoașteri. 

Directorii ROMPREST, urmăriți penal – Decizia DNA

Megadosarul ROMPREST ar avea nu mai puțin de 4 capete de acuzare: înșelăciune, abuz în serviciu, evaziune fiscală și grup infracțional organizat. 

Potrivit procurorilor, reprezentanții de atunci ar Primăriei Sectorului 1 ar fi acceptat ilegal să plătească facturi nejustificat de mari către ROMPREST, în ciuda unei decizii executorii a Curții de Conturi, care ceruse recuperarea sumelor achitate în plus, anterior. Se pare că, lunar, s-ar fi plătit în medie aproximativ 16 milioane de lei timp de 3 ani și jumătate, suma totală fiind de aproape 700 de milioane de lei.

În dosarul DNA se arată că „suspectul Adimi Marian-Bogdan, în calitate de director general adjunct al SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA, împreună cu directorul operațional, Sorin Velicu (…) a indus în eroare persoana vătămată, UAT Sector 1, prin prezentarea către aceasta ca adevărată a împrejurării mincinoase reprezentată de cuantumul cheltuielilor, (…) prin folosirea de mijloace frauduloase, în scopul obținerii pentru SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA a unui folos patrimonial injust, (…) în urma cărora s-a produs o pagubă bugetului UAT Sector 1, în cuantum de 226.233.959 lei”.

Potrivit procurorilor DNA, directorul Operațional al ROMPREST, Sorin Velicu, l-a ajutat pe Marin Necula, directorul executiv, să „ajusteze tarifele de prestație corespunzătoare contractului pentru prestări servicii de salubrizare, prin emiterea unei adrese prin care a solicitat ajustarea tarifelor de prestație pentru servicii apă, canal și salubritate, în perioada 2008-2012”.

„Împreună cu suspectul Sorin Velicu, director operațional al SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA, a inițiat ajustarea tarifelor de prestație corespunzătoare a contractului de delegare a gestunii prestării serviciilor de salubrizare pe raza administrativă a sectorului 1 București. (…) Încheiat prin emiterea adresei prin care SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA a solicitat ajustarea tarifelor de prestație (…) pe ramura servicii apă, canal, salubritate pe perioada iunie 2008-aprilie 2012”, mai arată procurorii.

Primăria Sectorului 1 vrea să recupereze prejudiciul de 200 de milioane de euro de la ROMPREST. Clotilde Armand: „Cel mai mare furt din bani publici din România”

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a transmis, încă din primele zile în care a „bubuit” dosarul ROMPREST, că Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosar pentru recuperarea prejudiciului.

„Am primit astăzi de la Direcţia Naţională Anticorupţie Ordonanţa Începerii Urmăririi Penale (143 pagini) şi Raportul de Constatare a Prejudiciului (305 pagini) din dosarul Romprest. Vreau să fac un anunţ: Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosar pentru recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro – cel mai mare furt din bani publici din România. Restul e tăcere”, anunța Clotilde Armand.

Rămâne de văzut dacă edilul Clotilde Armand va depune toate diligențele pentru recuperarea prejudiciului în folosul cetățenilor sectorului 1. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img