BOMBĂ ÎNTR-UNUL ”DIN CELE MAI MARI DOSARE DE FRAUDĂ DIN ISTORIA ROMÂNIEI”: Actualul ministru al Economiei, implicat

0
196

B1 TV a abordat marți seară dosarul ROMPETROL 2 închis de DIICOT. Un dosar în care procurorul general Bogdan Licu a anunțat verificări după ce s-a anunțat clasarea.

Bomba din dosar este că personajul cheie implicat ar fi actualul ministru al Economiei, Virgil Daniel Popescu, la aceea vreme secretar de stat la același minister.

O relatare în acest sens a apărut pe siteul Profit.ro.

Conform lui Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii Dosar de Politician, ”țeapa” în dosar ar fi de un miliard de dolari.

Mănăstire a afirmat că acest dosar este unul din cele mai mari dosare de fraudă din istoria României.

Virgil Popescu este președintele PNl Mehedinți.

Procurorul general Bogdan Licu a declarat marţi că a convocat conducerea DIICOT pentru o discuţie în ceea ce priveşte clasarea dosarului Rompetrol 2 şi că, la fel ca în orice dosar, se poate formula plângere împotriva soluţiei.

“Cum aţi aflat dumneavoastră am aflat şi eu, fapt pentru care acum mă duc la sediul DIICOT ca să mă informez. Am convocat conducerea DIICOT pentru o discuţie pe această temă. Este un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare şi ca în orice alt dosar se poate formula plângere împotriva soluţiei şi atunci vom vedea”, a spus Bogdan Licu, marţi, la ieşirea din sediul CSM.

Întrebat dacă ar lua în calcul o infirmare a soluţiei de clasare în calitatea sa de procuror general, Licu a spus: “Vom vedea dacă va fi formulată plângere împotriva soluţiei, întâi se va pronunţa conducerea DIICOT. Dacă se va formula o asemenea plângere, vom vedea ce e de făcut pe parcurs”.