spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriBOMBĂ ÎN SERVICII: 300 de ofițeri monitorizați pe siguranță națională

BOMBĂ ÎN SERVICII: 300 de ofițeri monitorizați pe siguranță națională

-

Sunt 300 de ofițeri monitorizați pe siguranța națională. Și se întreabă ce s-a întâmplat cu aceste dosare și informațiile obținute pentru că nu a fost niciun rezultat, a susținut joi preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, că ar fi declarat la audierea fostul șef SPP, generalul Dumitru Iliescu.

Pun întrebarea dacă au fost monitorizaţi pe posibile infracţiuni la Legea siguranţei naţionale, ce s-a întâmplat cu aceste dosare, ce s-a întâmplat cu aceste informaţii obţinute, pentru că, din ce ştie domnia sa, nu există în acest moment niciun dosar construit împotriva vreunuia dintre acestea, dar spune că sunt ofiţerii sau persoanele importante din conducere în structurile de forţă din România. Se referea, repet, în perioada în care domnul Coldea şi domnul Maior conduceau SRI”, a adăugat preşedintele comisiei de control al SRI.

Manda nu a făcut alte precizări.

Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu a declarat, după ce a fost audiat, miercuri, în Comisia SRI, că Serviciul Român de Informaţii a fost implicat în construirea mai multor dosare penale, Iliescu menţionând dosarul Belina, dosarele lui Cătălin Voicu, Dan Voiculescu, Olguţa Vasilescu şi Toni Greblă.

Fostul colonel Dumitru Iliescu a afirmat joi, la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, că se pregătește un nou „caz Belina”, din viitorul „lot” urmând să facă parte ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, la finalul audierilor, președintele comisiei, Claudiu Manda.

„A spus că se mai pregătește un nou caz Belina și că sunt patru miniștri vizați (..) și că următoarea persoană din viitorul lot este doamna Olguța Vasilescu. Nu a vrut să detalieze foarte mult, a încercat să transmită că se încearcă cumva introducerea unor persoane care sunt în coordonarea SRI ca martor în dosar, martori protejați”, a afirmat Manda.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img