spot_img
17.4 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăDezvaluiriBOMBĂ în scandalul Ponta-Blair: MRU și Rompetrol-Kaz-MunaiGas

BOMBĂ în scandalul Ponta-Blair: MRU și Rompetrol-Kaz-MunaiGas

-

După ce s-a întâlnit la București cu fostul premier britanic, prim-ministru de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, a desemnat MAE să conducă, în locul Ministerului de Interne, tratativele pentru recuperarea creanțelor Rompetrol, scrie vineri Evenimentul Zilei.

- Reclama -

În martie 2012, firma lui Tony Blair avea deja contracte de consultanţă cu preşedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev.

O coincidenţă stranie face ca imediat după vizita lui Tony Blair la Bucureşti, din 26 martie 2012, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu să ia o decizie majoră în negocierile dintre Statul român şi compania care deţinea Rompetrol, Kaz-MunaiGas (KMG).De altfel, Blair s-a întâlnit în acea zi și cu Ungureanu, la Palatul Victoria.

O zi după vizita lui Blair, la 27 martie, purtătorul de cuvânt al guvernului Ungureanu, Dan Suciu, a anunţat „relansarea” negocierilor cu grupul KMG, pentru recuperarea creanţelor statului la Rompetrol, mai spune EVZ.

„Premierul a decis relansarea procesului de negociere pentru recuperarea creanţelor Rompetrol, prin reaşezarea comisiei interministeriale care realizează aceste demers. Conducerea grupului interministerial revine acum Ministerului Afacerilor Externe și a fost atribuită ambasadorului cu însărcinări speciale, Mihnea Constantinescu”, a spus Suciu. Până la acel moment, negocierile dintre Statul român şi KMG fuseseră purtate de Direcţia de Informaţii a Ministerului de Interne (DIPI).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img