spot_img
3.9 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasămediuBOMBĂ în dosarul #KovesiMossad: Cine minte?

BOMBĂ în dosarul #KovesiMossad: Cine minte?

-

„Nu toate informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt reale, nimeni din familia mea nu a avut conturile sparte, nu au fost monitorizaţi. Pe parcursul unei zile şi jumătate s-au dat telefoane familiei mele şi unor prieteni, prin care s-a încercat aflarea unor informaţii. Sunt persoane ale căror e-mailuri au fost sparte şi nu au niciun fel de legătură cu mine. Nu cred că a fost o monitorizare a mea personală”, a declarat procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu la EuropaFM.

- Reclama -

Informațiile care au apărut în spațiul public au fost publicate tocmai de jurnaliștii apropiați ai DNA de aceea faptul că acum Kovesi dezminte public aceste informații este interesant, iar unele au fost făcute public chiar de organele judiciare.

- Advertisement -

Mai mult, Kovesi spune că israelienii nu i-au spart e-mailul nici ei, nici rudelor. Și dezminte și că au fost monitorizați.

De ce Kovesi încearcă acum să minimalizeze scandalul?

- Advertisement -

Mandatul de arestare preventivă nr. 123 emis în ziua de 3 aprilie 2016 de judecătoarea de Drepturi și libertăți, Elena Pușcaș, de la Tribunalul București, pe numele celor doi spioni israelieni spune:

„În fapt, s-a reținut că pe parcursul lunii martie 2016, Dan Zorella și Avi Yanus (ale căror date complete de identificare nu au putut fi stabilite în acest moment), persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, Black cube, cu puncte de lucru atît în Tel Aviv/Israel cît și Londra/UK, împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și inculpații Weiner Ron și Geclowicz David, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii mai multor infracțiuni, respectiv infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice, constînd în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept a conținutului acestora.Mobilul întregii activități infracționale a grupării a constat în încercarea de compromitere a imaginii procurorului-șef al DNA din România, prin încercarea „de a găsi activități de corupție””.

„Am dat declaraţii la DIICOT în calitate de martor cu privire la ce s-a întâmplat. Membrii familiei mele au fost audiaţi. Şi tatăl meu. Nu suntem copii, nici eu, nici familia mea. Nimeni nu a dat date. Sunt convinsa că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul acelei companii. Întotdeauna am respectat legea, nu am nici un fel de teama de absolut nimic. Cred că toate aceste acţiuni sunt concertate pentru a încerca intimidarea sistemtului judiciar”, a mai declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Când sună un necunoscut şi îţi cere date personale și adresa de email și face tot felul de încercări nereușite nu ştiu dacă e profesionist sau nu. Ce vă spun e că nimeni nu a dat curs niciunui fel de încercarea de a afla date. Nu ştiu cine a cerut acest lucru. Sunt convinsă că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul, vor lămuri toate detaliile. Nu sunt speriată, nu am de ce să fiu. Întotdeauna am respectat legea, nu am nicio teamă de absolut nimic. Se urmărește intimidarea sistemului judiciar.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img