spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriBOMBĂ: Guvernul RECUNOAȘTE că afacerea Cumințenia Pământului e PENALĂ

BOMBĂ: Guvernul RECUNOAȘTE că afacerea Cumințenia Pământului e PENALĂ

-

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că nu au fost alocate fonduri pentru cumpărarea sculpturii Cuminţenia Pământului la această rectificare operată de Executiv deoarece nu există baza legală pentru acest lucru.

Practic astfel Guvernul recunoaște public ilegalitatea acțiunilor de până acum.

”Nu sunt prinşi, pentru că pentru Cuminţenie nu avem baza legală. (…) Bugetul se întocmeşte pe baza legală existentă. Dacă nu avem un temei legal, nu putem aloca o sumă în buget, ca atare nu există o sumă alocată Ministerului Culturii. Pot fi folosiţi banii din Fondul de rezervă, dacă va exista temei legal”, a afirmat Anca Dragu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Executivului a explicat de ce, pe 12 octombrie, a anunţat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens, care nu a mai fost publicată în Monitorul Oficial.

”Nu a mai ajuns la Monitorul Oficial pentru că, între timp, au fost sesizate probleme de constituţionalitate de către Consiliul Legislativ, motiv pentru care s-a hotărât să se trimită amendamente la proiectul de lege aflat în Parlament pentru aprobarea OUG. Acele amendamente sunt, practic, aceleaşi lucruri care se aflau în ordonanţa de urgenţă. Au fost decizii ale Curţii Constituţionale care s-au referit la această problemă – în momentul în care există în fază avansată de adoptare un proiect legislativ nu mai poţi veni cu o nouă ordonanţă de urgenţă care să-l modifice”, a precizat Iolu.

El a mai spus că, în acest moment, este aşteptată decizia Parlamentului.

”S-a negociat cu proprietarii şi s-a mers pe amânarea acestui termen (până pe 20 decembrie – n.r.). Parlamentul se mai întâlneşte, nu cred că nu se mai întâlneşte…”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img