BOMBĂ: Ghiţă a sponsorizat o delegaţie MAE să meargă la Belgrad cu câteva zile înainte de fuga în Serbia

0
92

Sebastian Ghiţă a sponso­rizat, printr-una din firmele sale, deplasarea la Belgrad a unei delegaţii a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) cu doar câteva zile înainte să fugă din România pentru a se refugia, culmea ironiei, chiar în Serbia. Peşcheşul oferit MAE de către Teamnet World Professional Services SRL în decembrie 2016 apare în evidenţele instituţiei conduse atunci de Lazăr Comănescu ca sponsorizare oferită cu titlu de protocol. Ministerul a primit, de altfel, în ultimele trei luni din 2016, de zece ori mai multe sponsorizări decât în toată perioada ianuarie-septembrie 2016, scrie Jurnalul Naţional.

Teamnet World Professional Services SRL a sponsorizat MAE cu 9.000 de lei, pe 09.12.2016, cu titlu de protocol, pentru o depla­sare a oficialilor ministeriali la Belgrad. Câteva zile mai târziu, pe 19 decembrie 2016, Sebastian Ghiţă, fondatorul Teamnet, fugea din România pentru a scăpa de arest şi se refugia, culmea, chiar la Belgrad.

Fostul deputat PSD avea să fie arestat tot în capitala Serbiei, pe 13 aprilie 2017. Ulterior, Ghiţă a fost eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 de euro şi a cerut azil politic în Serbia. Omul de afaceri Sebastian Ghiţă este cercetat în cinci dosare penale, în două dintre ele având şi mandate de arestare.

Grupul Teamnet a primit contracte cu instituţii publice din Serbia, în perioada 2012- 2014, în valoare totală de peste 5,5 milioane de euro. Numai Teamnet World Professional Services SRL, firma care a sponsorizat MAE în decembrie 2016, a luat 944.500 de euro, chiar de la Ministerul de Interne sârb, pentru pachete software şi servicii IT.