spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriBOMBA din dosarul Kovesi-Suedia

BOMBA din dosarul Kovesi-Suedia

-

Scandalul decorării Laurei Codruța Kovesi cu un ordin suedez, „Steaua polară”, pare a nu se mai termina. După destăinuirile explozive ale vânzătoarei din Piața Obor în scandalul clipului-odă apar noi detalii care pun mari semne de întrebare.

CITIȚI ȘI:Vânzătoarea din Obor, care a apărut în clipul odă pentru Kovesi DECLARAŢII ŞOC: Vă jur că nu știu cine-i femeia asta, am crezut că e caterincă!

- Advertisement -

Cine are curiozitatea să afle ce este cu acest Ordin, poate afla că acesta a fost instituit în 1748 de către regele Frederick I al Suediei, iar din anul 1975 este acordat numai străinilor. Interesant este că acest Ordin se acordă – atenţie! – pentru merite în domeniul cultural, științific și de afaceri!, scrie cotidianul.ro.

Despre meritele lui Kovesi în domeniile cultural și științific nu se poate vorbi, mai ales ținând cont și de recentele acuzații de plagiat.

- Advertisement -

Laura Codruța Kovesi a primit și alte decorații străine pentru presupuse merite în implementarea democrației sau rolul femeilor în societate. De această dată domeniile pentru care a primit distincția pun multe întrebări.

Despre implicarea în dosarele afacerilor legate de statul de suedez însă s-a vorbit, chiar dacă puțin în spațiul public.

FLUX 24 a prezentat recent întrebările pe acest subiect ale lui Robert Turcescu legate de afacerea Harvard-pădurile din România-Suedia.

CITIȚI ȘI:EXPLOZIV/ Afacerea pădurilor din România pe filiera Harvard-Suedia: Kovesi decorată de Regele Suediei

De remarcat în poveste că toate dosarele presupus legate de corupție la nivel înalt pe filiera România-Suedia nu au fost cercetate de DNA.

Cele mai importante dosare vizează Mita Suedeză, plata datoriei României către Stockholm pentru intrarea României în UE, dar și dosarul Ericsson.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img