BOMBA DE LA USR-PLUS: RECUNOAȘTE CĂ A FOST ÎNTR-O AFACERE SUB ACOPERIRE A SERVICIILOR SECRETE. Candidatul USR-PLUS la șefia CJ Mehedinți, prins cu minciuna

0
210

Venind la Severin ma asteptam sa fiu atacat de ciuma rosie. Insa, am avut surpriza sa fiu subiectul fituicilor toxice ale lui Badin (n.red- Andrei Bădin de la FLUX 24) – vuvuzeaua puscariabilor, a replicat Laurențiu Ștefănescu, candidatul USR PLUS la șefia Consiliului Județean Mehedinți, după dezvăluirile FLUX 24 și FLUX 24 de Mehedinți despre faptul că a lucrat la Gelsor, firma care a patronat escrocheria FNI, afacerea lui Sorin Ovidiu Vântu.

Într-o postare pe facebook, Ștefănescu afirmă: ”Ma acuza ca am pacatuit prin faptul ca am fost broker la una dintre firmele lui Vantu. Mint cu nerusinare ca nu am trecut-o in CV. Am fost unul dintre sutele de angajati ai unei companii, al carei proprietar avea ulterior sa ajunga printre cei mai mari escroci ai acestei tari”.

Pe Laurențiu Ștefănescu nu l-a acuzat nimeni că a fost broker la una din firmele lui Vântu. Această activitate și-a trecut-o în CV-ul de candidat. Ce nu a trecut în CV, lucru pe care l-a recunoscut într-un CV mai vechi, este că a fost DIRECTOR la Gelsor. Deci nu un simplu broker, ci șeful escrocheriei FNI pe zona Timișoara. Lucru dovedit cu captura foto de pe CV-ul său mai vechi.

Pozând într-un borker amărât, Ștefănescu se bagă singur în rahat: ”Afacerea FNI a fost intretinuta de politicienii din acea vreme, pesedisti in special, precum si de persoane din serviciile secrete.
Am si acum banuiala ca FNI a fost o afacere sub acoperire a serviciilor secrete”.

PS: PE ACEASTĂ CALE ÎI ATENȚIONĂM PUBLIC PE CEI DE LA PS NEWS SĂ NU MAI COPIEZE INTEGRAL ARTICOLELE DE PE FLUX 24 FĂRĂ A CITA SURSA.

DREPT LA REPLICĂ:

!In virtutea dreptului la replica, vreau sa fac urmatoarele precizari. Nu am indeplinit niciodata functia de director al grupului Gelsor in judetul Timis. Incepand cu septembrie 1999 pana cand am plecat, in mod informal, am fost seful agentiei – coordonator al brokerilor. In fapt, in cartea mea de munca functia specificata e de agent de valori mobiliare. Pozitia de director general judetean (DGJ) era detinuta de altcineva. Atributiile mele erau strict tehnice, legate de operatiunile specifice pietei de capital. Nu l-am cunoscut personal pe Vantu. Nu am fost angajat la SOVINVEST – societatea de administrare a FNI si nici altfel implicat in aceasta afacere. Singurul rol in acest sens a fost cel de pagubit, sumele depuse de mine la FNI fiind pierdute pentru totdeauna. Dupa 2001 nu am avut de-a face cu nimeni din grupul Gelsor, fiind, de altfel, un critic acerb al situatiei create de musamalizarea dosarului FNI. In ultimii ani am dat mai multe interviuri unor ziaristi locali pe aceasta tema si am avut mai multe postari in legatura cu aceasta poveste pe pagina mea personala de Facebook. Nu am ascuns niciodata nimic din activitatea mea din acei ani. Nu am fost suspectat, cercetat sau reclamat de institutii ale statului sau de terte persoane in legatura cu activitatea mea la Gelsor.”