spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriBOMBA CREVEDIA: Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obli­gaţie...

BOMBA CREVEDIA: Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obli­gaţie de a avea o asigurare

-

Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obli­gaţie de a avea o asigurare pentru cazuri precum cel care a avut loc la Crevedia, dar pentru o maşină, indife­rent de vechime, se impune obligativitatea de a avea o poliţă RCA cu o limită de despăgubire de 6 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

În cazul Crevedia au explodat trei cisterne ale firmei Flagas deţinute de Ionuţ Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. Nu se ştie dacă compania are o asigurare de răspundere civilă, ce se întâmplă într-o si­tua­ţie de genul acesta, când o firmă îşi desfăşoară activitatea şi produce daune sau dacă are vreo asigurare pe celelalte staţii pe care le deţine şi se pot folosi în acest caz.

Pe lângă problema deţinerii unei asigurări şi a faptu­lui că legea nu prevede obligativitatea unei asigurări de răspundere civilă staţiilor de benzină sau GPL, ce se întâmplă cu locuinţele afectate de un asemenea eveni­ment? Nu ar trebui ca pe o anumită rază, de exemplu de 100 de metri în jurul staţiilor GPL, firmele care deţin staţiile să aibă o asigurare de răspundere civilă sau să se asigure că proprietarii locuinţelor din jur au o asigurare de locuinţă în cazul unui asemenea eveniment?

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img