spot_img
26.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizeBomba celor 3,5 milioane de refugiați sirieni din Turcia amenință Europa

Bomba celor 3,5 milioane de refugiați sirieni din Turcia amenință Europa

-

ONU a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională să accelereze instalarea în alte ţări de primire a refugiaţilor sirieni care se află în zonele afectate de cutremurul din Turcia, deja traumatizaţi de războiul din ţara lor, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

ONU a lansat acest apel cu prilejul sosirii din Turcia la Madrid a 89 de refugiaţi sirieni.

- Advertisement -

De aproape 12 ani, Turcia găzduieşte circa 3,5 milioane de refugiaţi sirieni care au fugit din cauza războiului din ţara lor.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 din 6 februarie a provocat moartea a peste 45.000 de persoane în Turcia şi a altor câteva mii în Siria vecină şi a distrus sute de mii de imobile.

- Advertisement -

Acest cutremur a afectat circa nouă milioane de persoane, din care peste 1,7 milioane sunt refugiaţi.

„Numeroşi refugiaţi care au fugit în Turcia în căutare de securitate şi de protecţie sunt din nou confruntaţi cu traumatismul (…) de a-şi pierde casa şi mijloacele de subzistenţă”, au afirmat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR), într-o declaraţie comună.

„Pentru a ajuta la protejarea refugiaţilor în cel mai mare risc şi a atenua presiunile asupra comunităţilor locale care au fost ele însele afectate de această catastrofă umanitară, UNHCR face apel la state să accelereze procesul de reinstalare şi plecările” din Turcia, a declarat şeful UNHCR, Filippo Grandi

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img