spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvaluiriBomba austriacă în scandalul gazelor din Marea Neagră: Informațiile Controverse B1 și...

Bomba austriacă în scandalul gazelor din Marea Neagră: Informațiile Controverse B1 și FLUX 24 confirmate oficial

-

Informațiile difuzate în exclusivitate duminică seară în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin și de FLUX 24 au fost confirmate de Ministerul de Externe austriac într-o declarație pentru Evenimentul Zilei.

Karin Kneissl, ministrul de externe austriac, ar urma să viziteze Bucureștiul în următoarele zile pentru a face presiuni pentru adoptarea de către guvernul român a unei Ordonanțe de Urgență pentru schimbarea legii gazelor din Marea Neagră adoptată săptămâna trecută în Parlament, era informația difuzată duminică seară în exclusivitate în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin și de FLUX 24.

- Advertisement -

Evenimentul Zilei a obținut luni seară confirmarea oficială a vizitei de la Ministerul de Externe austriac, care va avea loc marți.

- Advertisement -

Guvernul nu știa nimic de vizita ministrului, va avea întâlniri și la Cotroceni. Sau, doar la Cotroceni. Ieri, Ministerul de Externe ne-a comunicat că programul nu era finalizat. Uzanța diplomatică spune că aceste vizite sunt pregătite din timp și doar vizitele de urgență se pregătesc de pe o zi pe alta. Posibil ca pentru Austria, compania OMV Petrom, unde OMV deține 51 la sută din acțiuni prin OMV AKTIENGESELLSCHAFT, să constituie o urgență. Pe care demnitarii statului o tratează cu atenție și importanță. Statul român deține 20 la sută din acțiuni, scrie EVZ.

Subiectul a fost comentat duminică seară în emisiunea de la B1 de jurnaliștii Horia Alexandrescu și Marius Ghilezan și prin telefon de fostul ministru pentru mediul de afaceri Lucian Isar, avocatul Dan Chitic și deputatul PNL, Ben Oni Ardelean, anunțat pe surse ca posibil viitor ministru de externe într-un guvern PNL.

Companiile multinaționale din domeniul petrolier fac presiuni pentru schimbarea legii în domeniul deductibilităților pe care le-ar putea primi prin legea adoptată și care în acest moment le nemulțumeste.

Pe de altă parte după acuzațiile aduse de președintele american Donald Trump Germaniei și proiectului Nord Stream 2 ar putea fi activitate sancțiunile împotriva OMV, care deține în România pachetul majoritar la compania PETROM.

OMV este o companie austriacă, dar mai multe informații de presă au indicat și o implicare rusească și arabă.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img