spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeBoloș: Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii

Boloș: Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii

-

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, joi, că problema sustenabilităţii deficitului rămâne deschisă şi implică identificarea unor soluţii care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară, dar precizează că nu va fi amînată creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

”Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculaţii şi pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculaţii şi zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

- Advertisement -

Acesta afirmă că problema sustenabilităţii deficitului rămâne deschisă şi implică identificarea unor soluţii care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară.

”Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenţie diferitele opţiuni care sunt prezentate la nivelul coaliţiei de guvernare şi calculează impactul pe care îl pot genera”, a mai transmis ministrul.

- Advertisement -

Acesta a precizat că deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliţie.

”Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituţiei noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare şi aprobare”, a mai afirmat ministrul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img