spot_img
11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăPoliticaBolojan insistă pentru Cioloş

Bolojan insistă pentru Cioloş

-

Fostul secretar general al PNL Ilie Bolojan a afirmat, duminică, la Digi 24, că pentru alegerile prezidenţiale din 2019 şi cele parlamentare din 2020, liberalii trebuie să realizeze o coalizare a forţelor de centru-dreapta, dacă vor să fie victorioşi, iar în această coaliţie trebuie să fie inclus şi Dacian Cioloş.

”Eu cred că, dacă ne gândim să maximizăm tot ce are partea de centru-dreapta pentru alegerile prezidenţiale, atunci trebuie să adunăm toate forţele de dreapta. Altfel, fără o susţinere puternică de pe partea dreaptă, dacă preşedintele Iohannis va mai candida, nu-ţi va fi uşor. De asemenea, dacă vrem să câştigăm alegerile parlamentare din 2020 trebuie să ne gândim la o coalizare a forţelor de dreapta în totalitate”, a declarat Ilie Bolojan.

- Advertisement -

Liberalul consideră că această coalizare a dreptei trebuie să-l includă şi fostul premier Cioloş. ”Din această coaliţie – nu ştiu încă sub ce formă se va întâmpla – nu s-ar putea exclude şi capitalul politic pe care îl are Dacian Cioloş”, a spus Bolojan.

Mai mult, primarul din Oradea crede că Cioloş are obligaţia să rămână implicat în politică. ”Există câţiva oameni pe care România îi are calificaţi în relaţia cu Bruxelles. Unul dintre ei este Dacian Cioloş, iar în momentul în care ai fost premierul României, ai obligaţia faţă de această ţară să te duci până la capăt, inclusiv dacă ai un capital politic, să-l pui într-o cauză bună”, a conchis Bolojan.

- Advertisement -

Pe 5 ianuarie, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu şi-a exprimat rezervele faţă de o colaborare între liberali şi Dacian Cioloş. 

”L-aş invita pe Cioloş să se adreseze sutelor de activişti care au constatat că trebuie să-l susţină, dar Cioloş nu doreşte să apară pe afişele noastre. Aş dori să se adreseze sutelor de activişti din judeţele în care Cioloş a păstrat prefecţii şi directorii de deconcentrate ai Partidului Social Democrat dintre care unii acuma sunt miniştri de interne şi în general să se gândească totuşi că, dacă doreşte să facă o activitate politică e binevenit să o facă, e dreptul său constituţional, însă în acest moment eu nu cred că PNL este în situaţia de a-l adopta într-un fel pe domnul Cioloş ca membru, ca şi colaborator”, a declarat Mihai Voicu.

De asemenea, Ludovic Orban a susţinut, miercuri seară, o conferinţă de presă la Constanţa, în cadrul căreia a fost întrebat despre relaţia PNL cu Dacian Cioloş, că fostul premier datorează liberalilor aproape toate funcţiile ocupate.

“Dacian Cioloş îşi datorează aproape toate funcţiile pe care le-a deţinut atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, le datorează susţinerii politice a Partidului Naţional Liberal. Poziţia de secretar de stat, de ministru al Agriculturii, de comisar european pe agricultură, funcţia de prim-ministru, candidatura din nou la prim-ministru, toate le datorează Partidului Naţional Liberal. PNL nu cred că-i datorează lui Dacian Cioloş nimic. Cu toate astea, vă spun că dacă Dacian Cioloş ar vrea să se înscrie în Partidul Naţional Liberal, ceea ce, după declaraţiile domniei sale din ultima vreme, cred că devine din ce în ce mai puţin posibil, dacă ar dori să se înscrie ar fi binevenit”, a afirmat Ludovic Orban.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img