spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăALEGERI 2020Bolojan îl desființează pe Cîțu

Bolojan îl desființează pe Cîțu

-

După ce preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a afirmat într-un interviu că actuala coaliţie de guvernare „nu livrează cum ar trebui” şi a criticat contractarea de credite pentru altceva decât investiţii, premierul României, Florin Cîţu, a afirmat că „ar fi o eroare din partea domnului Bolojan să spună că n-am dat drumul la investiţii”, scrie Ebihoreanul.

- Reclama -

 Bolojan a declarat, luni, într-un interviu acordat publicaţiei locale Jurnal bihorean, că actuala coaliţie de guvernare „nu livrează cum ar trebui”. De asemenea, liderul PNL Bihor a criticat lipsa de investiţii şi că se iau credite pentru „funcţionarea statului”.

Întrebat ce şanse are PNL să rămână la guvernare în 2024, Ilie Bolojan a spus că durata unei guvernări este limitată, aşadar cei aflaţi la putere trebuie să acţioneze rapid, iar actuala coaliţie PNL – USR PLUS – UDMR nu a făcut-o. 

„Niciun partid de după 1989 nu a rămas mai mult de un an (n.r. – un mandat) la guvernare. Deci bazându-ne pe statistică, durata de viaţă a unei guvernări este limitată, miza unei guvernări este să folosească timpul la maximum posibil, din prima zi să facă ceea ce trebuie. Există o presiune a timpului când eşti în guvernare, nu ai timp, trebuie să execuţi repede, ori trebuie să recunoaştem că actuala coaliţie nu a făcut asta. Nu se livrează cum ar trebui. România are nevoie de anumite corecţii financiare, pentru că luând credite care sunt folosite pentru funcţionarea statului şi nu pentru investiţii, acest lucru nu face decât să complice existenţa viitoarelor generaţii şi, deci, reformele şi corecţiile care trebuie făcute se fac de regulă la început de mandat”, a spus Bolojan. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...