spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeBogdapróste „Vorba dulce mult aduce,Un adevărat tezaur,Dacă nu o poți produce, Ia...

Bogdapróste „Vorba dulce mult aduce,Un adevărat tezaur,Dacă nu o poți produce, Ia tăcerea că-i de aur“

-

Iată o situație inedită. Mișcarea AUR are curaj să facă opoziție reală, vocală, exuberantă, populară, stradală și evident agresivă iar „gulerele albe“ găsesc de cuviință să o susțină compunând o petiție cam prolixă dar plină de sfaturi incisive și o supun girului comunității.

- Reclama -

Cum că de ce au îndrăznit trei miniștrii în funcție să relaționeze cică protocolar cu mandatarii poporului, aleși pe listele AUR. „Orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie (!) să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări, însă acestea nu pot fi interpretate nicidecum drept pretexte pentru întâlniri afabile.“ Semnatarii petiției ne lasă să înțelegem că situația e nasoală adăugând: „În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți cu conducerea AUR. Atitudinea afișată de membri ai Guvernului României care, prin poziționarea lor, respectiv deschiderea către dialogul cu AUR, angajează întreg Executivul, este scandaloasă și inadmisibilă“.

Casus Belli. Dar oare ce-i mână în luptă pe semnatari? „Mesajul transmis prin astfel de întâlniri protocolare este tocmai validarea ideilor și mijloacelor de acțiune ale partidului AUR, riscând astfel să îi legitimeze și să îi normalizeze proiectul politic“, se poate citi în continuare în petiția online. Și astfel domnul Ministru al sănătății de la + îl valorizează pe dl. George Simion, lider AUR, legitimându-i  public, prin discuții civilizate între patru pereți, proiectul politic. Pe bune, Voiculescule? Așa ceva (ne) faci dumneata?

Astfel de petiții sunt o mană cerească pentru AUR. Scapă mișcarea cu nume de verighetă, simplu de reținut De la Nistru pân’ la Tisa, vorba poetului național, de grija unor manifestări publice, greu de antamat darmite de controlat la vremuri de pandemie dacă e deja destul ca „întâlnirile protocolare“ să creeze petiții și cu sprijinul semnatarilor, „intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice“, să își crească notorietatea.

De bogdapróste! AUR ar trebui să le mulțumească inițiatorilor petiției. „Nu-i destul să nu ai nici un gând, mai trebuie să-l poți și exprima“, Karl Kraus (1874-1936), dramaturg austriac, celebru pentru aforismele sale și ironia-i ascuțită. (at)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img