spot_img
31.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeBogdan Radu, Managing Partner Nordis Architecture, societate care face parte din Nordis...

Bogdan Radu, Managing Partner Nordis Architecture, societate care face parte din Nordis Group: Nu mai are nimeni așa ceva

-

Cerințele consumatorilor în ceea ce privește arhitectura clădirilor s-au schimbat în ultimii ani. Prețul și suprafața au trecut pe locul doi, clienții fiind acum mai atenți la cu totul alte elemente. Focusul este pe detalii, finisaje, concept și design. „Oamenii nu-și mai doresc doar o casă, un apartament, își doresc un pic mai mult. Eu le numesc opere de artă. De fapt, asta facem noi, o operă de artă pe care omul o și folosește. Nu mai contează acum care e prețul și câți metri pătrați are. Contează că are o parte dintr-o operă de artă. Ăsta e noul trend al celor cu venituri de la mediu în sus, să-și dorească și altceva, de la design-ul clădirii, la interioare, amenajare. Consumatorii vor ceva special de la ce văd de afară pe trotuar și până în ultimul colț al casei”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Bogdan Radu, Managing Partner Nordis Architecture, societate care face parte din Nordis Group, dezvoltator imobiliar specializat pe ansambluri hoteliere și rezidențiale premium

- Reclama -

În prezent, Nordis Group are 4 șantiere în lucru pentru ansamblurile hoteliere și rezidențiale Nordis Mamaia, Nordis Sinaia și Nordis Brașov, precum și pentru imobilul rezidențial Nordis View din București. Cel mai mare proiect al grupului este Nordis Mamaia, unde, începând cu luna iulie a acestui an va începe livrarea unităților. Până la finalul anului, compania estimează că va livra până la 1.000 de unități.

- Advertisement -

„Oamenii au început să circule în afară, să vadă lucruri, să fie mai educați și de aici și dorința noastră de a le oferi ceva mai special. Noi mizăm mult pe dorința la apartenență la ceea ce realizăm noi. Spre exemplu, în Nordis Mamaia introducem cât mai multe elemente speciale, de la detalii, design, concept, la finisaje și funcțiuni și chiar servicii. Încercam să oferim altceva decât oferă marea majoritate a dezvoltatorilor”, continuă Bogdan Radu. 

El adaugă că, pentru a crea un concept special, diferența o fac detaliile. Spre exemplu, în cazul Nordis Mamaia, toate balustradele sunt formate din sticlă curbată.  „Nu mai are nimeni așa ceva, mai ales în Mamaia, și nici producătorul sticlei nu avea agrementată balustrada curbă. Cu ajutorul nostru și datorită nouă, el și-a agrementat pe România acest tip de balustradă. Am fost oarecum niște inițiatori pe partea asta. În plus, la proiectele noastre, toate finisajele sunt de lux, de cel puțin de 5 stele”, mai spune acesta.

- Advertisement -

Iar un proiect de anvergura Nordis Mamaia nu avea cum să fie lipsit de provocări. Vorbim despre un ansamblu care cuprinde 712 de camere de hotel, aproape 1.800 de apartamente și extrem de multe facilități, precum un SPA de 3.200 mp, plajă proprie de 26.000 de mp, sală polivalentă etc.

„Simplu poate face oricine, dar noi am vrut să facem complicat. Au fost provocări în ceea ce privește zonele tehnice ale hotelului pentru că, de obicei, totul se întâmplă în subsoluri, fluxuri, bucătării, depozite. Aici nu era fezabil să facem subsol. Și atunci, toate astea se întâmplă prin parter. A fost o muncă de mai bine de jumătate de an să ne dăm seama cum am putea să îl facem să funcționeze”, precizează Bogdan Radu.  

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img