spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăJustitieBogdan Licu, suspectat de plagiat, propus pentru un nou mandat de adjunct...

Bogdan Licu, suspectat de plagiat, propus pentru un nou mandat de adjunct al Procurorului General

-

Intervievarea candidaţilor propuşi de ministrul Justiţiei pentru funcţiile de prim-adjunct şi adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea loc pe 29 decembrie, anunţă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, i-a propus pe Laura Oprea şi Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct, respectiv adjunct al procurorului general. Propunerea lui Bogdan Licu în această funcţie pentru un mandat de trei ani vine după ce la sfârşitul lunii octombrie acestuia i-a fost prelungită cu şase luni delegarea pentru acest post. În urmă cu câteva luni, surse oficiale declarau pentru agenţia de presă MEDIAFAX că ministerul Justiţiei l-a propus pentru un mandat de procuror adjunct al procurorului general al României pe Bogdan Licu, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

- Advertisement -

Surse din sistemul judiciar au precizat pentru MEDIAFAX că la momentul respectiv ar fi fost neînţelegeri între şefii din justiţie pe marginea numelor promovate pentru funcţia de adjunct al procurorului general, una dintre problemele pus în discuţie în ceea ce îl priveşte pe Bogdan Licu fiind apariţia în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora acesta ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.

Bogdan Licu a cerut Academiei de Informaţii Mihai Viteazul retragerea titlului de doctor. În luna iulie, acesta declarat pentru MEDIAFAX că neagă orice acuzaţie de plagiat. „La începutul lunii martie am cerut retragerea titlului de doctor. Am făcut solicitarea din cauza discuţiilor din spaţiul public şi pentru că vreau să îndepărtez orice suspiciune cu privire la obţinerea acestui titlu. Academia a luat la cunoştinţă, am uzat de o prevedere legală”, a declarat Bogdan Licu, procurorul general adjunct al României, pentru MEDIAFAX.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img