spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
Acasămediu#BodnariuNorway/O mamă din Timișoara le cere lui Carmen și Klaus Iohannis să...

#BodnariuNorway/O mamă din Timișoara le cere lui Carmen și Klaus Iohannis să adopte copiii familiei Bodnariu: Aveți ocazia să închideți gura celor care vă acuză de implicare în adopții suspecte

-

Alina Birgean din Timișoara. mamă a trei copii naturali și a unuia adoptat, propune cuplului prezidențial Klaus și Carmen Iohannis să adopte cei cinci copiii ai familiei Bodnariu din Norvegia.

Știu că nu este ușor ceea ce vă propun, dar este extrem de frumos! Ca mamă a trei copii naturali și a unuia adoptat, vă asigur că este o experiență care vă va aduce multe satisfacții ca și cuplu. Pentru copiii despărțiți nu numai de părinți ci și între ei, ar fi  șansa de a fi din nou împreună și de a nu trece printr-o traumă care le va marca iremediabil viața. Mai mult, dumneavoastră aveți ocazia să închideți gura celor care vă acuză de implicare în adopții suspecte, celor care vă tot  numără casele și a celor atât de care sunt interesați de renovarea vilei  în care vă veți muta curând, scrie Birgean.

Îndrăznesc să vă rog respectuos să luați în calcul această propunere: Cum ar fi ca familia noastră prezidențială, familia Johannis să fie cea care să ceară adopția celor cinci copiii, toți cetățeni români? Logica mea este simplă, în sensul că dumneavoastră ați putea avea șansa unică, de care nici o familie de români se pare că nu dispune. Mă gândesc că pe dumneavoastră nu ar putea să vă refuze “politicos”, mai transmite mama din Timișoara cuplului prezidențial.

SCRISOAREA ALINEI BIRGEAN:

Cred că ați primit și primiți zilnic multe scrisori iar dacă le-ați citi pe toate, unele v-ar plicitisi, altele v-ar amuza și puține ar fi cele care v-ar atrage serios atenția. Sper ca scrisoarea mea deschisă  să vă facă să luați în calcul un demers posibil, daca îl veți judeca ca atare. Îndrăznesc să vă scriu pentru că problema care mă frământă și nu mă lasă să dorm, mă face să urlu de durere și să strig către bunul Dumnezeu, nu este doar a mea, ci a zeci de mii de români și de care aveți știință – cazul familiei Marius și Ruth Bodnariu din Norvegia. Mintea mea pragmatică a survolat tot felul de posibilități de rezolvare: pe lângă rugăciune zilnică am semnat petiții, am participat la manifestații și m-am gândit să cheltui și să merg chiar până la Oslo să protestez acolo dacă acest lucru ar ajuta.

Înțelegem însă tot mai clar din mass-media faptul că posibilitățile de rezolvare ale acestui caz în Norvegia sunt foarte limitate, că timpul se scurge rapid și că fiecare zi este în defavoarea acestei familii căreia i s-a răpit în mod samavolnic copiii de către un sistem abuziv și care nu dă socoteală nimănui. Deaceea, îndrăznesc să vă rog respectuos să luați în calcul această propunere: Cum ar fi ca familia noastră prezidențială, familia Johannis să fie cea care să ceară adopția celor cinci copiii, toți cetățeni români? Logica mea este simplă, în sensul că dumneavoastră ați putea avea șansa unică, de care nici o familie de români se pare că nu dispune. Mă gândesc că pe dumneavoastră nu ar putea să vă refuze “politicos” dar fără prea multe explicații așa cum probabil, o vor face în cazul fratelui lui Marius Bodnariu, care locuiește în București.

Știu că nu este ușor ceea ce vă propun, dar este extrem de frumos! Ca mamă a trei copii naturali și a unuia adoptat, vă asigur că este o experiență care vă va aduce multe satisfacții ca și cuplu. Pentru copiii despărțiți nu numai de părinți ci și între ei, ar fi  șansa de a fi din nou împreună și de a nu trece printr-o traumă care le va marca iremediabil viața. Mai mult, dumneavoastră aveți ocazia să închideți gura celor care vă acuză de implicare în adopții suspecte, celor care vă tot  numără casele și a celor atât de care sunt interesați de renovarea vilei  în care vă veți muta curând.

Domnule Johannis, doamnă Carmen, știu că nu este o decizie ușoară ceea ce vă cer, dar știu la fel, că nu este imposibil. Uitați-vă la acei copilași – cât sunt de frumoși, uitați-vă la disperarea noastră – cei care am facut tot ce este posibil, gândiți-vă la miile de români care vor dansa din nou de bucurie în stradă ca în 16 noiembrie 2014, la toate rugăciunile de mulțumire la adresa lui Dumnezeu în care va fi pomenit numele dumneavoastră! Repet: nu cred că este ușor, dar dacă dumneavoastră nu o faceți (cât mai repede posibil), cine ar putea să aibă șanse de reușită? Aveți ocazia să faceți ceva ce ar schimba în bine viața a cel puțin șapte persoane: cinci copii și dumneavoastră. (Credem că și parinții naturali s-ar simți mai bine știind unde sunt copiii lor, iar dacă va fi nevoie de baby-sitter, amintiți-vă de povestirea biblică a copilului Moise, adoptat de fiica unui Faraon, dar alăptat chiar de mama lui naturală!)

Cu multă stimă, respect și rugăciune ca Dumnezeu să vă dea gândul cel bun,

Alina Birgean

Timișoara, România

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img