spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeBode i-a explicat ministrului de interne austriac: Doar 2,7% din numărul total...

Bode i-a explicat ministrului de interne austriac: Doar 2,7% din numărul total de migranţi au reuşit să ajungă în UE prin România

-

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, miercuri, cu omologul său austriac, Gerhard Karner, căruia i-a prezentat date actualizate privitoare la modul în care România continuă să asigure protecţia frontierelor externe în contextul fluxurilor migratorii pe ruta Balcanilor de Vest.

- Reclama -

„Aderarea României la spaţiul Schengen va fi un plus pentru securitatea europeană, nu un pericol pentru statele membre. Am avut astăzi o întrevedere cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, ministrul federal de interne al Austriei, pe tema aderării României la spaţiul Schengen, respectiv gestionarea provocărilor migraţioniste. Cunosc situaţia generată de presiunea migratorie deosebită cu care se confruntă Austria – aproximativ 100.000 de solicitanţi de azil doar în acest an şi, din acest punct de vedere, înţeleg abordarea omologului meu la nivel politic intern. În cadrul discuţiilor avute, i-am prezentat ministrului austriac date şi statistici actualizate privitoare la modul în care România continuă să asigure protecţia frontierelor externe în contextul fluxurilor migratorii pe ruta Balcanilor de Vest, precum şi modul în care România respectă obligaţiile privitoare la înregistrarea persoanelor depistate cu intrare ilegală sau care solicită azil în România”, a scris Bode, pe Facebook.

Ministrul a precizat că doar aproximativ 2,7% din numărul total de migranţi au reuşit să ajungă în Uniunea Europeană prin România.

„Conform datelor furnizate de agenţiile europene, în primele opt luni ale acestui an, pe ruta Balcanilor de Vest au fost înregistraţi în total 128.438 de migranţi, iar dintre aceştia 3.574 de migranţi au fost înregistraţi în România ca venind din Serbia, fiind vorba despre aproximativ 2,7% din numărul total de migranţi care au reuşit să ajungă în UE prin România”, a arătat Bode.

Potrivit acestuia, este un argument foarte „solid” care arată „fără echivoc” că România nu este pe ruta de migraţie a Balcanilor de Vest.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img