spot_img
8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăSocialBoc și primarii sar la gâtul Ministerului Educației

Boc și primarii sar la gâtul Ministerului Educației

-

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de liberalul Emul Boc, cere respectarea legislaţiei referitoare la asigurarea finanţării transportului elevilor. Asociaţia reclamă producerea unor dezechilibre bugetelor locale, prin adoptarea OUG promovate de Ministerul Educaţiei, transmite news.ro.

- Reclama -

”Asociaţia Municipiilor din România (AMR) solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Finanţelor Publice să respecte legislaţia în vigoare privind asigurarea finanţării transportului elevilor în interiorul municipiilor /oraşelor de la bugetul de stat”, a transmis, marţi, Asociaţia, prinr-un comunicat d epresă.

Reprezentanţii Asociaţiei conduse de liberalul Emil Boc se referă la proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, iniţiat de MEN, prin care se intenţionează modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

AR acuză că, prin modificările preconizate ”nu se va asigura finanţarea transportului local al elevilor (în interiorul municipiilor/oraşelor) din bugetul de stat, transferând această obligaţie autorităţilor locale”.

Potrivit AMR, Legea 226/2020 (care a modificat Legea educaţiei naţionale / 1/2011) stipulează clar, fără evhivoc, că ”Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, pe tot parcursul anului calendaristic” ,finanţarea asigurându-se de la bugetul de stat.

”Urmare aprobării, de către Parlament, a Legii bugetului de stat pe anul 2021, municipiile şi-au construit bugetele pe anul în curs plecând de la legislaţia în vigoare, respectiv de la asigurarea finanţării acestui capitol de cheltuieli de la bugetul de stat. Aprobarea acestei ordonanţe de către Guvernul României, prin care se încearcă modificare legislaţiei privind finanţarea de la bugetul de stat a transportului elevilor, prin OUG, după aprobarea bugetului în Parlament, este de natură să creeze dezechilibre bugetare pe care municipiile nu le pot asigura din surse proprii, punând în pericol chiar funcţionarea eficientă a sistemului de învăţământ preuniversitar la nivel naţional”, a transmis AMR.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img