Boc le face poftele bogaților Clujului

0
145

Emil Boc este deosebit de culant cu bogatii si mai marii Clujului, carora le cam face poftele si le trece cu vederea nabadaile pe langa lege. Astfel, de-a lungul ultimilor 10-15 ani, Boc s-a dovedit smerit si saritor fata de patronii Kiatt Group, Diferit, King Entreprises, EnergoBitt, Electro Grup, Platinia, Panemar, Ecomax-Polus- CFR s.a, scrie Gazeta de Cluj.

De exemplu, firma Platinia, avand ca patron pe ginerele fostului ministru PSD Ioan Rus, care i-a fost sef pe linie de UASCR lui Boc, a construit in Cluj-Napoca unde au vrut muschii si tartacuta ginerelui Silica. Sub sigla Platinia, au fost edificate cel putin cinci ansambluri rezidentiale, insumand zeci de spatii comerciale si sute de apartamente, in zona centrala a orasului, respectiv pe strazile Motilor, Dorobantilor, Constanta, Kogalniceanu si Pasteur. In aceasta vara caniculara, expiratul edec politic de la Cluj a petrecut o vacanta fructuoasa pe o insula exotica, departe de tara si de ochii lumii, cu cuscrul sau satmarean Vasile Puscas senior, patronul gunoiului din Satu Mare si Baia Mare, pentru a face partajul averii agonisite de copiii lor in cursul unei casnicii de noua ani, care s-a terminat cu un divort in surdina in cursul anului trecut. Primaria lui Boc a fost mai mult decat ingaduitoare si cu finul sau Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, si cu chestorul Virgil Ardelean, fostul sef al serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne, care au construit, cu firmele lor de familie ( Central Business Plaza, respectiv Arvifox Real Estate ), prin incalcarea conditiilor legale, primul un bloc cu 13 etaje pe strada Ploiesti , iar al doilea un bloc cu 10 etaje pe Aleea Herculane, susține sursa citată.

O alta firma favorita si favorizata este Panemar, cea mai mare firma de panificatie din Cluj-Napoca si una din cele mai mari din Romania, care a reusit sa-si amenajeze peste 40 de magazine in urbea de pe Somes, in spatii cumparate sau inchiriate. Aceasta firma se afla si in gratiile intrepridului si lacomului europarlamentar clujean Daniel Buda, care a fost multi ani mana dreapta a lui Emil Boc, iar actualmente este seful sau politic, in calitate de presedinte al PNL Cluj. Avem motive sa credem ca regina painii din capitala simbolica a Transilvaniei a fost un sponsor constant si important al PDL si al lui Emil Boc, iar mai nou al PNL, dupa fuziunea galben-portocalie. Mai recent, firma Panemar construieste printr-un interpus, care incalca grosolan legea cu voie de la primarie, o cladire cu spatii comerciale si birouri in mijlocul cartierului Grigorescu, unde exista un vad comercial foarte bun, spune Gazeta de Cluj.