spot_img
10.1 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăALEGERI 2020Boc a binecuvântat cartierul Elenei Udrea din Cluj

Boc a binecuvântat cartierul Elenei Udrea din Cluj

-

Pe Dealul Borzaș din Cluj Napoca, aflat în cartierul Someșeni, Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea, vrea să construiască un cartier de locuințe. Investiția, care a fost avizată fără nicio problemă de administrația locală clujeană, este realizată prin intermediul firmei REALTOPFARMA SA. Inițial, societatea era cu acțiuni la purtător însă, ulterior, acționarii au devenit publici. Viitorul cartier se află la câteva sute de metri de Pata Rât și de viitorul cimitir din Someșeni, transmite Gazeta de Cluj.

- Reclama -

CE SUSȚINE GAZETA DE CLUJ:

Firma REALTOPFARMA SA îi are acum ca acționari pe Alexandrov Adrian (50% din pachetul de acțiuni), soțul Elenei Udrea, și pe soții Mariana și Gheorghe Petrovan, care dețin restul acțiunilor. Administrator este Androne Otilia Nicoleta, o tânără din Buzău, ”pupila” fostului Ministru al Dezvoltării Regionale, fosta consilieră și șefă de cabinet al Elenei Udrea, la Camera Deputaților..

Mariana Petrovan a fost inspector vamal în Sighet, iar soțul ei a ocupat funcția de șef al direcției Silvice Maramureș și șef la Ocolului Silvic Mara.

Obiectul principal de activitate al societății este ”Comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice”, iar din 2017, anul înființării, nu a declarat nicio cifră de afaceri, un singur angajat și pierderi cuprinse între 10 și 30.000 lei.

În decembrie anul trecut, societatea Realtopfarma a înființat în Cluj Napoca societatea Transilvania Smart Construct, unde Gheorghe Petrovan este administrator. Această societate are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Alexandrov Adrian, soțul Elenei Udrea, mai deține firmele GENERAL CONCEPT ACTIV SRL, o firmă care se ocupă de găzduirea site-urilor web, și GENERAL INVEST ESTATES SRL, o agenție imobiliară înființată în 2019.

Potrivit datelor financiare publice, afacerile care gravitează în jurul lui nu ar putea susține o investiție care presupune construirea unui cartier de locuințe.

Din această afacere imobiliară face parte și firma Merlin Constructii din Cluj Napoca care aparține soților Alina și Septimiu Mureșan. Această societate, potrivit Ministerului Finanțelor Publice, nu a mai depus un bilanț din 2015.

Septimiu Mureșan este partener de afaceri cu Decebal Cotoc, patronul firmei de publicitate Amprenta din Cluj Napoca, și a mai avut investiții imobiliare alături de Ștefan Berciu, patronul afacerii SDC Imobiliare, unul dintre cei mai prolifici constructori clujeni.

Boc despre proiectul imobiliar marca Udrea: ”Proiectul vorbește o limbă europeană !”

Investiția de pe dealul Borzaș va fi realizată pe o suprafață de 34 de hectare și a fost aprobată în cursul anului trecut.

De la marginea mini-cartierului până la deșeurile de la Pata Rât sunt 600 de metri, iar într-o plimbare până la Dallas-ul din zonă se parcurge o distanță de 500 de metri. O altă vecinătate a viitorului cartier va fi noul cimitir din Someșeni, până la care sunt 200 de metri.

În prima etapă a proiectului vor fi edificate 5 blocuri, din care două blocuri cu câte 13 niveluri supraterane și alte două cu câte 11 niveluri.

În comisia de urbanism a Primăriei Cluj Napoca, proiectul a fost prezentat de Veronel Rădulescu, unul dintre avocații Elenei Udrea.

La ședința respectivă de urbanism, Emil Boc a avut doar cuvinte de laudă vizavi de acest proiect, apreciind că ”proiectul vorbește o limbă europeană” și ”se merge pe o gândire globală”.

Proiectul cartierului pe amplasamentul respectiv a mai fost vizat și de investitorul Chester Group, care deține majoritatea terenului. De altfel, între Realtopfarma SA și Chester Group există o convenție pentru suprafața respectivă de teren. Cine controlează Chester Group o pot afla doar ”organele abilitate” pentru că acțiunile se află în proprietatea CHESTER PROPERTIES LTD din Gibraltar, un paradis fiscal.

Potrivit Ministerului de Finanțe, Chester Group a declarat într-un singur an (2014) că a derulat afaceri în valoare de 12,9 milioane lei. În rest, nimic! Doar pierderi în fiecare an

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img