Bobby Păunescu acuzat de grupul de investitori americani şi din Hong Kong care deţine Studiourile Buftea, printre care David Kushner: ONEROS. 5 MILIOANE EURO

0
151

Grupul de investitori americani şi din Hong Kong care deţine Studiourile Buftea acuză administratorul judiciar şi echipa de conducere a Studiourilor de obstrucţionarea unui plan de relansare care poate asigura un profit de aproximativ 63 de milioane de lei pe termen de trei ani, se arată într-un comunicat transmis News.ro.

David Kushner, producător american cu o filmografie de peste 100 de titluri, printre care „Tron” şi „Tron: Legacy”, care face parte din grupul de investitori, declară: „Actualul manager nu se mai bucură din partea noastră de încrederea pe care i-am acordat-o în 2016, fiindcă în loc de relansare, am obţinut insolvenţa. Iar dincolo de insolvenţa din punctul nostru de vedere surprinzătoare şi de proiecţiile de venituri neconvingătoare, considerăm că investiţiile făcute pentru relansare sunt discutabile şi oneroase. Din cauza acestei situaţii, am contestat în justiţie actuala echipă de management şi planul de afaceri al acesteia, într-o serie de litigii care sunt în curs”. 

În prezent, Bucharest Film Studios sunt deţinute în proporţie de 92,2% de un grup de investitori din SUA şi Hong Kong, în asociere cu statul român, prin AVAS (4,5%), SIF Muntenia (2,3%) şi o listă de acţionari care întruneşte sub 1%.

Printre proprietarii americani şi din Hong Kong se numără Donald Kushner, Elie Samaha (producător al „Battlefield Earth”, „Get Carter” şi „The Art of War”) şi George Shu. Un exemplu de decizie de management pe care proprietarii îl consideră greu de explicat este contractul de asociere în participaţie cu Phoenix Residence, compania lui Dan Besciu, prin care aceasta a ajuns să realizeze amenajări şi renovări discutabile, fără o destinaţie clară, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.