spot_img
28.7 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeBloomberg: Rusia câștigă războiul grâului

Bloomberg: Rusia câștigă războiul grâului

-

O recoltă record de grâu pentru al doilea an consecutiv întărește poziția Rusiei ca exportator numărul unu la nivel mondial și dominația sa pe piața globală, scrie Bloomberg.

- Reclama -

După cum notează agenția, livrările ating niveluri record, deoarece comercianții ruși „depășesc treptat dificultățile financiare și logistice” cu care s-au confruntat unii dintre ei după începerea războiului din Ucraina.

„Grâul rusesc nu are mulți concurenți. În acest moment, Rusia determină prețul”, a spus analistul pieței de cereale la Strategie Grains Hélène Duflo.

După cum își amintește Bloomberg, Departamentul Agriculturii din SUA și-a ridicat prognoza pentru exporturile rusești, în timp ce și-a redus previziunile pentru aprovizionarea globală, care a subliniat încă o dată „poziția dominantă a Moscovei pe piața grâului”.

Anterior, ministrul rus al Agriculturii Dmitri Patrushev a raportat că Rusia a furnizat în prezent produse agricole în valoare de 28 de miliarde de dolari în străinătate, ceea ce este cu aproape 25% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img