spot_img
28.5 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeBloomberg: O serie de aliați NATO refuză să își asume angajamente pe...

Bloomberg: O serie de aliați NATO refuză să își asume angajamente pe mai mulți ani de a cheltui pentru Ucraina

-

Membrii NATO refuză să convină asupra angajamentelor pe termen lung privind sprijinul militar al Ucrainei din cauza impredictibilității situației de pe câmpul de luptă și a neînțelegerii de ce fel de ajutor va avea nevoie Kievul în viitor, scrie Bloomberg , citând surse.

- Reclama -

„O serie de aliați NATO refuză să își asume angajamente pe mai mulți ani de a cheltui pentru asistența militară acordată Ucrainei,”, se arată în publicație.

- Advertisement -

Potrivit interlocutorilor publicației, există dezacorduri între țările alianței legate de propunerea secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, de a conveni asupra unei finanțări în valoare de cel puțin 42,7 miliarde de dolari anual. Disputele politice și juridice care au apărut se datorează lipsei de înțelegere a modului în care situația din conflictul ucrainean se va dezvolta în viitor și, prin urmare, dacă valoarea sprijinului va trebui mărită sau redusă.

Lipsa unui acord cu privire la volumul sprijinului din partea NATO este însoțită și de poziția Statelor Unite și a Germaniei . După cum subliniază sursele Bloomberg, Washingtonul și Berlinul se opun descrierii drumului Ucrainei către aderarea la NATO ca fiind „ireversibil” și, în schimb, prezintă un pachet de ajutor sub forma unei „punti către aderarea Kievului la Alianță”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img