spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeBlocarea graniței cu Ucraina de camionagii polonezi mută traficul prin România: Ucraina...

Blocarea graniței cu Ucraina de camionagii polonezi mută traficul prin România: Ucraina se plânge că polonezii le produc mari pagube

-

Economia ucraineană suferă mari pagube din cauza grevei transportatorilor polonezi la graniță; contrapărțile din străinătate refuză deja serviciile companiilor ucrainene, scrie Strana.ua.

- Reclama -

„Este un dezastru. Dacă greva mai durează câteva săptămâni, anul financiar poate fi considerat deja închis pentru noi, deoarece tradiționala pauză de Crăciun în Europa va începe la jumătatea lunii decembrie”, afirmă Vladimir Balin, șeful Asociației Internaționale. Transportatorii din Ucraina.

Balin a adăugat că camionagii ucraineni sunt acum obligați să intre în Europa pe rute mai lungi prin România și Ungaria. Potrivit transportatorului, acest lucru a provocat o creștere a cozilor la alte frontiere, pe lângă cea poloneză. El a menționat că până la 50% din comerțul ucrainean trece prin Polonia și a avertizat cu privire la pierderile uriașe pentru economie.

Șeful asociației expeditorilor internaționali și proprietarul uneia dintre companiile de transport ucrainene, Viktor Berestenko, a avertizat publicația că, din cauza cozilor, granițele Ucrainei ar putea deveni „restricționate de la plecare” peste tot. 

În același timp, contrapărțile străine încearcă deja să înlocuiască produsele ucrainene în detrimentul altor țări, inclusiv Poloniei, a declarat pentru portal Dmitri Oleinik, șeful Federației Angajatorilor din Ucraina. Vasily Markevich, șeful departamentului de logistică al companiei ucrainene Modern-Expo, a adăugat că primește deja „scrisori supărate” din Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img